[#1] massstorage, a jednak nie działa
Podpiąłem do Spidera aparat cyfrowy HP Photosmart 433.
Wcześniej przestawiłem w menu aparatu tryb pracy na DiskDrive.
Poseidon zakwalifikował go do massstorage.class ale nie pojawiła sie ikonka na WB.
Za to samam massstorage.class zapodała taki komunikat w okienku Poseidona:

Couldn't read drive geometry, using floppy defaults

wypróbowałem juz naprawdę wiele kombinacji w ustawieniach Poseidona łącznie z przekładaniem kabelka na różne gniazdka w Spiderze i nic.

Da się coś z tym zrobić?
[#2] Re: massstorage, a jednak nie działa

@R-Tea, post #1

R-Tea napisał(a):

> Podpiąłem do Spidera aparat cyfrowy HP Photosmart 433.
> Wcześniej przestawiłem w menu aparatu tryb pracy na DiskDrive.

Nie posiadam USB na Amidze, ale korzystam z aparatu HP 635. Gdy przenoszę zdjęcia do komputera (pc) nic nie przestawiam w ustawieniach aparatu. Aparat wykrywa podłaczony komputer i sam rozpoczyna połączenie. W/g instrukcji do aparatu jest tam napisane: "Disk Drive służy do podłaczenia komputera Macintosha lub PC z Windowsem bez oprogramowania HP".

Spróbuj zgrać zdjęcia zostawiając ustawienie aparatu na "Digital Camera"

[#3] Re: massstorage, a jednak nie działa

@R-Tea, post #1

Nie mam takiego aparatu ale możesz zastosować czytnik kart pamięci co definitywnie rozwiąże Twój problem bez wzgledu na typ posiadanego aparatu.

[#4] Re: massstorage, a jednak nie działa

@spiryt, post #2

I jeszcze jedna rzecz. Jeśli nie zadziuała ci powyższa kombinacja, to spróbuj włączyć w aparacie USB Connect na PTP. Wtedy możesz skorzystać z programu PtpDigCam. Najlepiej jeszcze podaj co wypisuje PsdDevlister.
[#5] Re: massstorage, a jednak nie działa

@kmilota, post #4

nie ma opcji opisanej jako PTP.
Są dwie: Digital Camera i Disk Drive

PTP to chyba DigitalCamera
W tym trybie też nie dziala.

Akurat się wyczerpały baterie, a to pożyczony aparat a ja nie mam ładowarki :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem