[#1] Mam amige 1200 z HDD.Chcę dołożyć CD-ROM.Pytanie
Witam mam Amigę 1200 z kartą Turbo 020/14Mhz fpu 50mhz i 4mb fast.Mam zamontowany dysk twardy 1 Gb podłączony do zasilania standardowego Amigi.Mam też specjalny zewnętrzny zasilacz do Amigi oraz sterowniki do cd-romu.Chciałbym sobię podłączyć napęd do amigi tylko nie wiem jak zrobić odpowiedni przewód oraz gdzie go przylutować.Czekam na info.Dzieki i pozdro.
[#2] Re: Mam amige 1200 z HDD.Chcę dołożyć CD-ROM.Pytanie

@Qwerty, post #1

poczytaj tutaj:
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=16781&t=16781

[#3] Re: Mam amige 1200 z HDD.Chcę dołożyć CD-ROM.Pytanie

@Qwerty, post #1

Jezeli HD masz w srodku to (nie pamietam juz dokladnie) potrzebna bedzie specjalna tasma ktora po wlozeniu do kontrolera srodkowa czescia, jej krotsza czesc bedzie wychodzila w strone sanek dysku 2,5 (lub 3.5 jezeli taki masz), a dluzsza czesc musi wyjsc na zewnatrz obudowy.

A najlepiej CD-ROM i HD wyloz na zewnatrz z lewej strony (HD poloz na CD-ROMie) i polacz za pomoca zwyklej pcetowej tasmy HD - koncowke na ktorej jest jedno wejscie podlacz do Ami, natomiast koncowke z dwoma wejsciami podlacz do HD i CD-ROMu (bedziesz musial tasme troche powyginac na krzyz). Wszystko najlepiej zasil z doatkowego zasilacza. Dodatko mozesz troche przypilowac obudowe z lewej strony aby nie przyciela tasmy przy zamknieciu, jednak tak aby nie byla luzna i nie rozruszala kontrolera.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem