[#1] PSX i Composite w 1085S
Czy istnieje mozliwosc podlaczenia PSX do tego monitora do portu CVBS/L (jedym kabelkiem Chinch) aby uzyskac jednoczesnie PAL i NTSC?

Aktualnie mam taki kabelek zakonczony trzema Chinczami - Obraz + 2 kanly dzwieku, jednak moge uzyskac tylko PAL. Na Amiecie jest jakis schemat ale do wejscia RGB (a tu mam podpieta AGAate wiec odpada).
[#2] Re: PSX i Composite w 1085S

@Andrzej Drozd, post #1

z psxami i ps2 ... to jest wlasciwie cyrk.. jezeli chcesz miec na sile kolorowy obraz w psx'e to lepiej odrazu pochodz po sklepach i kup sobie kabelek ktory pozwala na wyswietlenie obrazu kolorowego na tv'ikach ktore obsluguja pal. jest tez 2 sposob ... istnieje program do patchowania iso gier (niestety soft ten widzialem tylko na pc.. ale mozliwe ze istnieje na amige) dzieki czemu gra potem chodzi nie w ntsc tylko w pal'u. ale to teoria ja tego nie sprawdzalem wolalem kupic sobie ten chory kabelek do ntsc na pal i problem z glowy wydatek jakies 17 do 30 zlotych.

[#3] Re: PSX i Composite w 1085S

@jimiche, post #2

Zwykly kabelek mnie nie ratuje bo nie potrzebuje do TV tylko do monitora. Kostka ktora mi padla (druga juz z koleji) konwerter NTSC-PAL z modulatorem do TV i wspomnianymi chinczami jest po 60zl. A zreszta juz mam dosc tych kostek i wole jakis kabelek tylko ze musze zrobic go sam lub przerobic ten PALowy bo w sklepach takich nie ma.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem