[#1] Problem AmiGG ?
Witam!

Probowalem wiele razy zarejestrowac nowy numer gg. Niestety AmiGG odpowiada tylko, ze "rejestracja nie powiodla sie" i koniec. Wiem, ze rejestracja dzial na pc z win i pod lin.

Czy u kogos AmiGG rejestruje prawidlowo nowy numer gg ?

[#2] Re: Problem AmiGG ?

@noowy, post #1

U mnie jest to samo. w tym samym czasie probowalem zalozyc nowy nr gg pod win i dziala.

[#3] Re: Problem AmiGG ?

@luk, post #2

znowu cos pozmieniali na serwerze
[#4] Re: Problem AmiGG ?

@R-Tea, post #3

...to ciagle pozmieniali cos na serwerze trwa juz od kilku wersji amigg :(

[#5] Re: Problem AmiGG ?

@noowy, post #4

proponuję napisać bezpośrednio do MiniQ.
On nie musi cztać tego forum.
[#6] Re: Problem AmiGG ?

@noowy, post #1

włącz Gadami, zarejestruj nowy nr i zaloguj się na AmiGG :D :D :D

[#7] Re: Problem AmiGG ?

@noowy, post #4

To uruchom starą na krórej działało - wykonaj rejestrację i wróć do najnowszej, powiadom MiniQ i czekaj na nowszą wersję Amigg.

[#8] Re: Problem AmiGG ?

@arielcpu, post #6

Sprawdz sobie adres ftp i haslo tam jest najnowsza wersja ale niewiem czy dziala rejstracja :D

[#9] Re: Problem AmiGG ?

@11MASTEr, post #7

Faktycznie "Operacja rejestracji nie powiodla sie." sprawdzałem z menu i na czysto przy starcie, lipa rejestracja nie działa :(

[#10] Re: Problem AmiGG ?

@noowy, post #1

Przed chwlką właśnie zarejestrowałem nowego użytkownika - bez problemów.

[#11] Re: Problem AmiGG ?

@noowy, post #1

Więc.

1) Od zgłaszania błędów AmiGG jest lista AmiGG, lub moje prywatne GG, które jest na stronie PPA.
2) W sytuacji wystąpienia jakiegoś błędu proszę o podawanie dokładnej wersji AmiGG, sposobu połączenia z internetem, oraz proszę o zrobienie debug-logu, w którym dla mnie, jako autora będzie znacznie więcej, niż prosta informacja dla uzytkownika, o tym, że "rejestracja nie powiodła się".

Za zrozumienie dziękuję.

[#12] Re: Problem AmiGG ?

@11MASTEr, post #10

OK, więc opisz krok po kroku jak tego dokonałeś, bo ja dalej nie mogę zarejestrować nowego użytkownika. Hasło podajemy to które mamy do e-maila czy inne bo już nie pamiętam, a teraz wyskoczyło mi jeszcze małe okienko z "Net: update error" czy coś podobnego, a Gadami nie może pobrać tokena. Może to wina sieci lub serwera poczty na jaki serwer poczty rejestrowałeś? Ja na tlen, tenbit i interie :S

Z tego co pamiętam to chyba ze strony www gadu-gadu da się zarejestrować :D
[#13] Re: Problem AmiGG ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

-użytkownik nowy
-tak
-użytkownik np. 123
-wpisałem token 9df058
-wpisałem email np. grzes@wp.pl (na pewno bedzie :) )
- haslo amigg1
- haslo powtorka amigg1
klik na rejestracja
i.....
Operacja rejestracji zakonczona sukcesem.
twój nowy numer gg: to 6098950

co jeszcze mam napisac??

[#14] Re: Problem AmiGG ?

@11MASTEr, post #13

co jeszcze mam napisac?

Zmien sobie haslo bo ktos przywlaszczy sobie twoj numer
[#15] Re: Problem AmiGG ?

@Andrzej Drozd, post #14

Trudno :D
Szkoda tylko grzesia :) (czemu dostaje tyle wiadomości z serwera GG?).

[#16] Re: Problem AmiGG ?

@11MASTEr, post #10

Bo testowałeś już nowej wersji AmiGG 0.43.73, która to była dostępna na serwerze dopiero kilka godzin później, w starszej nie działa rejestracja ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem