[#1] A teraz myszka ! Pilne
Ktoś ma schemat jak pecetową myszkć przerobić żeby działała na A1200???
[#2] Re: A teraz myszka ! Pilne

@Nowyizielony, post #1

http://www.aminet.net/package.php?package=hard/hack/mouseps2.lha
[#3] Re: A teraz myszka ! Pilne

@Prince, post #2

Jaki to scalak ?
[#4] Re: A teraz myszka ! Pilne

@Nowyizielony, post #1

mikrokontroler z rodziny PIC. Drogie w cholerę (nawet kilka razy droższy) w porównaniu do mikrokontrolerów atmela o zbliżonych możliwościach. Trudniej dostępne niż atmele. Atmela kupisz w sklepie za rogiem (w mięsnym nie mają, pytałem :P :D ) A PICa tylko w jednym mogłem dostać na zamówienie: 50PLN (atmel 5PLN)
W ogóle to najlepiej było by zrobić przejściówkę na jakimś procku z Atmela, jeszcze nie widziałem takiej, więc chyba będę pierwszy :) już niedługo zacznę składać, muszę jeszcze aktualny prodżekt skończyć.
Przejściówka będzie raczej bez obsługi kółek (na początek) potem się zobaczy, najpierw muszę jeszcze gniazdo PS/2 zakupić, nigdzie tego nie ma :( (nigdzie znaczy w żadnym sklepie w promieniu 50km)

Jeszcze na aminecie jest projekt ps2m, ale też na PICu
[#5] Re: A teraz myszka ! Pilne

@shg, post #4

ten drugi projekt jest na PICu 627 który znalazłem w pierwszym lepszym sklepie netowym za około 12 zeta chyba.
Chyba sobie też zrobię to ustrojstwo, zwłaszcza że leży u mnie odłogiem prawie nowa pc-mycha z kółkiem ale bez sznura :)
[#6] Re: A teraz myszka ! Pilne

@shg, post #4

To ma cos rozne informacje.
PIC16F84 nie jest drogi i byl bardzo popularny na czasów "darmowej" telewizji cyfrowej.
Zastosowano go w kartach tzn. "zielonkach".
10zl to chyba nie majatek? (allegro) A mozna dostac i taniej.
Programator do tego jest bardzo prosty (Aminet)
Gniazdo PS2 mozna wyrwac ze starego peceta, gdzie to gniazdo było montowane na śledziu
[#7] Re: A teraz myszka ! Pilne

@Norbert, post #6

Wszystko się zgadza tylko, że ja wolałbym taką wersję OEM coś a la' cocolino. Wkładasz do portu za tym mychę i już - bez zbędnych dodatkowych portów itp.
BTW a próby skontaktowania się z gościem co to zmajstrował spełzły na niczym podany tylko irc gdzieś głeboko w rasji :)

[#8] Re: A teraz myszka ! Pilne

@11MASTEr, post #7

ale to właśnie są tego typu projekty - "plug and play ;)", właśnie do portu myszki...
[#9] Re: A teraz myszka ! Pilne

@wali7, post #8

Ale widziałeś obrazki ps2m_example.lha to nie jest takie małe..., a cocolino (tylko taaaaaa cena)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem