[#1] czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?
Witam

otoż, kiedy wpisuje
copy costam gdziestam NOREQ

to wszystko jest ok do momentu aż plik zawiera błąd (np dyskietka była
zjechana) i wywala mi request. Przecież specjalnie włączyłem tą opcję,
żeby nie było tego requesta. O co chodzi ? Sprawdziłem rozkazy
z WB3.0 i WB3.1 (z WB1.3 też ale on nie ma tej opcji :D )
Może sciągnąć jakąś wersje z aminetu ?
Potrzebne mi to, bo po uruchomieniu skryptu musze siedzieć przy kompie i czekać ,czy czasem nie ma błedu.

pozdrawiam

[#2] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@asman, post #1

czyli co? kiedy napotka na błąd odczytu powinien poprostu przestać czytać czy ominąc? :) :) :)

[#3] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@arielcpu, post #2

powinien ominąć i zapodać errora ale nie przez requester (bo musze klikać mychą albo amiga + b) i leciec dalej.

Sprawdziłem copy replacement z aminetu i to samo. :(

pozdrawiam

[#4] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@asman, post #3

bo to chyba jest requester od systemu plików, copy NOREQ chyba omija inne pytania np. dublowania plików. ale to tylko moje domysły - proszę zatem o ewentualne niewyśmiewanie ;)
[#5] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@wali7, post #4

Nie znam się na tym , ale może tak być jak mówisz. Czyli tak musi być.
Cóż damy rade.

pozdrawiam

[#6] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@asman, post #5

A copy costam gdziestam >NIL: nie pomogłoby rozwiązać sprawy?
[#7] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@gucio, post #6

A próbowałem, niestety. Urządzenie Puste wciąga wszelkie informacje z
konsoli, więc nic nie widać, czy coś poszło źle czy dobrze a requester
i tak wyłazi.

pozdrawiam

[#8] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@asman, post #7

to potwierdza tezę że requester nie jest produkowany przez copy. chociaż nawet gdyby był przez niego wywołany, to >NIL: i tak by nie pomogło, bo to kieruje do nil tylko stdout, który normalnie ląduje w konsoli, a requestery produkuje reqtools.library, asl.library, .... - na ich działanie redyrekcja wpływu nie może mieć.
[#9] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@wali7, post #8

To może należałoby użyć MCP? Jedna z jego opcji to automatyczne requestery, dzięki którym commodity samoczynnie odpowiada na wcześniej zdefiniowany requester (tzn. "wciska" odpowiedni gadżet).
[#10] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@asman, post #1

sprawdz polecenie "FailAt"
[#11] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@asman, post #1

Jak to jest requester "read error on disk block xxx" Retry/Cancel, to niewiele na niego poradzisz, bo jest wywalany przez system operacyjny, a nie program. żeby go nie wyświetliło trzeba by napisać rozkaz copy, który nie korzysta z systemu :S
FailAt też nie pomoże.

Zadziała tylko jakaś automatyczna "odpowiadaczaka" na requestery, jak na przykład to coś, co jest w MCP, a do requesterów chyba jeszcze coś osobnego było (aminet), bo w sumie takiej krowy jak MCP to nie warto instalować tylko do "klikania" w requestery.
[#12] Re: czy rozkaz "copy" z katalogu c jest popsuty ?

@shg, post #11

Dzięki bardzo.

pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem