[#1] Telewizor LCD do Amisi
Witam.
Poradźcie, jakbym (teoretycznie) kupił coś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48199451, to będę mógł podłączyć AGAtę przez EuroSkart, a Voodoo przez VGA? Oczywiście czy będzie działało (bez scandoublera)!
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

A1200T(Gift); 68060(50MHz) & PPC603e(210MHz); 256MB RAM
Seagate Barracuda 18,4 GB (SCSI); IBM 9,0 GB (SCSI)
YAMAHA CRW2100s 16x/10x/40x (SCSI); Plextor PX-40TSi 40x (SCSI); ZIP 100 (SCSI)
Mediator PCI 1200 LT4: Voodoo3 3000; TV Pixel View Pro RC/FM; SoundBlaster 128; Spider II USB 2.0
Iiyama Vision Master Pro 17"; Scandoubler zewn. + FF (Elbox); Mroocheck
AmigaOS 3.9

[#2] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Kitech, post #1

z tego co piszą to jest to TV czyt. telewizor więc jak chcesz podłączyć VooDoo które ma 15 pinowe wyjście svga? :S :S :S

[#3] Re: Telewizor LCD do Amisi

@arielcpu, post #2

Jest napisane, że posiada wyjście: PC-VGA!!!

[#4] Re: Telewizor LCD do Amisi

@arielcpu, post #2

Coraz częściej zdarzają się telewizory LCD z wejściem VGA.
Łapią duże spektrun częstotliwości, od 15 do ~40paru Khz. Tyle że nie wiem, czy to wszystko możliwe jest w przypadku wejścia VGA, czy nie jest tak, że częstotliwości telewizyjne obsługuje gniazdo SCART, a częstotliwości VGA - gniazdo VGA.

[#5] Re: Telewizor LCD do Amisi

@MinisterQ, post #4

No właśnie, tak bym to ewentualnie podłączył: częstotliwości telewizyjne (AGA) przez gniazdo SCART, a częstotliwości VGA (Voodoo) - przez gniazdo VGA!

[#6] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Kitech, post #3

a to zwracam honor, nie doczytałem :)

[#7] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Kitech, post #1

Tak sić zastanawiam czy aby nie lepszym i bardziej ekonomicznym rozwiązaniem byłby zakup monitora LCD + np. AverMediaBox 7, czy innego zewnćtrznego tunera TV.

[#8] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Mufa, post #7

Witam.
Ale odbedzie sie to kosztem jakosci obrazu.
Pozdrawiam.
[#9] Re: Telewizor LCD do Amisi

@ted, post #8

Którego obrazu: Pal czy VGA?

[#10] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Kitech, post #1

Hmm... coś ucichło niestety. Może jednak ktoś powie coś konstruktywnego. :D

[#11] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Kitech, post #9

Oczywiście że PAL. To logiczne. ;)

[#12] Re: Telewizor LCD do Amisi

@MinisterQ, post #11

MinisterQ napisał(a):

> Oczywiście że PAL. To logiczne. ;)

Do czego Ty go namawiasz, zeby palil? :P

[#13] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Mufa, post #7

Mam tuner zewnętrzny Avera i monitor LCD 19", podłączę to dzisiaj razem i sprawdzę jak faktycznie ten PAL wygląda. Dam znać ok 16.00.
[#14] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Kaczus, post #12

Miliony much nie mogą się mylić. :P

[#15] Re: Telewizor LCD do Amisi

@stony, post #13

Super. Z góry thanks.
[#16] Re: Telewizor LCD do Amisi

@Kitech, post #10

1. Na stronie tej aukcji sa numery kontaktowe: tel i gg
2. Ten odbiornik posiada chyba wejscie VGA, a nie wyjscie. Aczkolwiek TV z wyjsciem VIDEO to nic dziwnego
3. Nie widze przeszkod aby to mialo nie zadzialac.
4. Spytaj sie jakie czestotliwosci i odchylania moze ten LG przyjac. (Czyste VGA to 640x480 31.5 kHz ??Hz) czy jakos tak.

[#17] Re: Telewizor LCD do Amisi

@stony, post #13

Hehehe - nie powiem jak ten PAL wygląda, bo go nawet nie zobaczyłem. "Video mode not supported" - jedynie taki napis ujrzały moje zmęczone oczy. Sprawdzałem na AVerMedia "TVGenie" + Belinea 101920 + Playstation2 (nie chciało mi się amigi wyciągać z piwnicy :), ale PS2 też ma sygnał PAL. Wydaje mi się, że tak się zachowa większość popularnych monitorów LCD. Być może ten telewizor jest lepszym rozwiązaniem, chociaż wg mnie rozmiar 15" dyskwalifikuje go na dzień dobry. Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem