[#1] Amiga i PPC
Włożyłem do amigi kartć ppc i mam oto taki problem.
Kiedy chdzi procesor powerpc to skacze obraz czasem wogule sić zweża tak jak by wysiadło odchylanie co jest grane ?
[#2] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #1

A skad wiesz ze w danej chwili dziala PPC ?
Moze to inna przyczyna?
[#3] Re: Amiga i PPC

@Norbert, post #2

Kiedy uruchomić program na ppc to w chwili kiedy ppc coś przetważa to sobie mruga
[#4] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #3

HSCX napisał(a):

> Kiedy uruchomić program na ppc to w chwili kiedy ppc coś
> przetważa to sobie mruga

Przetwarza - przetworzyć - przetwory zawsze "rz" a nie "ż"

[#5] Re: Amiga i PPC

@spiryt, post #4

mam papier na dysortografić
[#6] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #3

Jaki system dla PPC? PowerUP czy WarpUP?
Czy jesli odpalisz kompa z dyskietki i uruchomisz program pod PowerUP, to tez mruga ekran?
[#7] Re: Amiga i PPC

@Norbert, post #6

zainstalowałem warpup, są tam programy i taki fraktal na nim to widać szczególnie
[#8] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #1

Ja jaką masz kartę graficzną?
[#9] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #3

Podaj nazwe i wersje programu. Podaj szczegolowe dane sprzetowe ;)
[#10] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #5

To nie dyktando, możesz korzystać ze słownika :).
[#11] Re: Amiga i PPC

@Andrzej Drozd, post #9

A1200 REV 1D4 BLIZZARD PPC 603E/240 040/25, oczywiście dysk twardy,
brak karty graficznej
[#12] Re: Amiga i PPC

@kmilota, post #8

Nie mam (AGA)
[#13] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #1

Potraktuj to jako sprzetowy wskaznik zajetosci procesora. :P
[#14] Re: Amiga i PPC

@Prince, post #13

Wloz w gniazdo stacji dyskow dodatkowe zasilanie (np. z zasilacza od PCujki ktore skuzy do podlaczenia stacji dyskietek). Powinno pomoc.

[#15] Re: Amiga i PPC

@Lokaty, post #14

podłączyłem wszystkie +5 i gnd na złączu a także podałem na wentylator osobno bezpośrednio z zasilacza i nic
[#16] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #5

Zeskanuj ten dokument. Chętnie zobaczę to dziwactwo!

[#17] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #12

No to wszystko jasne. Kup sobie jakąś kartę graficzną, albo kosztem pamięci włącz double buffering.
[#18] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #15

Zapewne masz FBlit'a, BlazeWCP i inne patche. Byc moze ze konfiguracja ktoregos z nich jest nieodpowiednia (SystemPatch lubial sie u mnie pod AGAta zachowywac wrecz "anarchistycznie" ). Sprawdz to, poczytaj dokumentacje jezeli bede mogl pomoc to wal smialo. Pozdrowionka!

[#19] Re: Amiga i PPC

@Lokaty, post #18

Sprawdzałem, uruchamiam na czystym systemie.
[#20] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #15

Poczytaj taboo5.
Są tam inne rozwiązania zsilania.
[#21] Re: Amiga i PPC

@HSCX, post #1

Jeśli chodzi o polepszenie zasilania na BPPC, to odłącz zasilanie wiatraków z karty turbo i podłącz do zasilacza (do wolnej wtyczki od napędów).

Podłączanie zasilania do gniazda stacji dysków na płycie głównej może okazać się niebezpieczne.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem