[#1] Brusze
Mam małe pytanko. Od 3 lat jestem posiadaczem BVizji i nie mogę rozgryźć prblemu jakim są brusze. Dlaczego na Adze przy wycięciu fragmentu obrazka jast OK a na BVizji prawie każdy wycinek jest zwalony a po jego umieszczeniu gdzie trzeba jest już ok? Próbowałem na ImageFX4.1, Photogenics o kilku innych. Proszę o pomoc.

[#2] Re: Brusze

@Arbuz, post #1

A masz w prefsach CGX ustawioną opcję SUPERGELS?

[#3] Re: Brusze

@jrzeuski, post #2

nie wiem ale jak wroce z pracy popoludniu to sprawdze. THX za naprowadzenie mam nadzieje ze to to bo jeszcze zauwazylem ze male wycinki sa ok ale tylko wieksze sa zwalone Pozdrawiam

[#4] Re: Brusze

@jrzeuski, post #2

Dobra. Ustawiłem i brusze już są we wszystkich programach oprócz ImageFX4.1 a na nim najlepiej mi się pracuje. Tak jak mówiłem brusz w IFX-e jest ale tylko do pewnej wielkości (bardzo małej) a przy większych jest kicha.
Pozdrawiam.

[#5] Re: Brusze

@Arbuz, post #4

To pokombinuj jeszcze trochę ze zmiennymi CGX, ale podejrzewam, że tu już winne jest ImageFX. Może jakaś nowsza wersja lepiej współpracuje z kartami GFX?

[#6] Re: Brusze

@jrzeuski, post #5

Myślałem że mam najnowszą ale popróbuję. THX )

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem