[#1] Deficons - Jak to ugryzc?
Mam nielada problem. Jak moge tworzyc wlasne ikonki deficons? Oczywiscie domyslam sie ze zwykle przegranie ikonki do ENV: nie wystarczy bo trza jakos zdefiniowac naglowek pliku ktory ma odczytywac deficons. Czy jest do tego jakis programik, bo nowych ikon do przeroznych typow plikow jest masa.

Jako bonus napisze ze korzystam ze scalosa 1.2d. Moze jest do tego jakis dodatek?

[#2] Re: Deficons - Jak to ugryzc?

@Lorak, post #1

Użyj programu ScalosFileTypes, który masz w katalogu z prefsami Scalosa. Można tam zdefiniować deficony dla każdego typu pliku. Można również zaimportować ustawienia z pakietu Deficons, który wchodzi w skład NewIcon.
[#3] Re: Deficons - Jak to ugryzc?

@stony, post #2

Dzieki. Nie wiem czemu ale u mnie w scalosie nie bylo tego wczesciej. Musialem sobie sciagnac z netu i juz wiem o co chodzi. Dzieki!

[#4] Re: Deficons - Jak to ugryzc?

@stony, post #2

Pod OS3.1 też w taki sposób można dodawać nowe typy ikonek. Nie mam Scalosa. Czy można wykorzystać jego narzędzie do instalowania nowych typów pod OS3.1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem