[#1] CD32 z kickstartem 2.0 ?
kiedys jak bylem posiadaczem A1200 mialem taka dyskietke ktora ladowala kicka 1.3 a na ekranie pojawiala sie lapa z dyskietka (jak sie ten prog nazywal?)...
czy jest jakis kickstart 2.0 loader/emulator, ktory wczytuje kicka 2.0 do pamieci i resetuje amige uzywajac nowego kicka? daloby sie miec pozniej jakos mozliwosc dostepu do cdromu amigi CD32? albo zamontowac RAD: ktory by przetrwal uruchamianie nowego kicka bootujac CD32 wlasnie z RAD ...macie jakies pomysly?

[#2] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@Świerk, post #1

Pod kic2.x będziesz miał możliwość dostępu do CD w CD32, tylko w jakim celu?
Z poziomu kic1.3 istnieje device z handlerem i odpowiednią mountlistą do edycji by używać HD, ale o filesystemie CD dla kic1.3 nie słyszałem, tylko coś ala CDTV chyba A570 się zwało i maiło roma z kickstartem CDTV dla A500/+. Kic 2.x mam tylko na kic1.3, a kic1.3 na 2.x+ ;)
[#3] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@Świerk, post #1

Kiedyś było coś takiego, używałem tego jak miałem CD32+Promodule, ale po wgraniu ks2.0, CD-ROM w CD32 przestawł być widoczny. Uważam że ks.2.0 po prostu nie miał obsługi CD wbudowanego w tą konsole.
Więc teoretycznie można wgrać ks2.0, ale po resecie pozbawisz się CD ;) .

[#4] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

"Pod kic2.x bćdziesz miał możliwość dostćpu do CD w CD32, tylko w jakim celu?"
w celu odpalenia gier ktore tego wymagaja...
[#5] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@Olo, post #3

z tym sie musze chyba zgodzic, ze 2.0 nie ma obslugi cdromu... bo nawet to testowalem na WinUAE i dziala ale sie nie bootuje z CD... :( a jak wogole nazywa sie ten prog co laduje kicka?

a moze daloby sie jakos zbootowac z RAD'a?

[#6] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@Świerk, post #5

Miałem w przeszłości Amigę 600 z kickstartem 2.0 i CD był obsługiwany.

[#7] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@spiryt, post #6

tak, ale cdrom podpinany do a600 a ten który na stałe jest umieszczony w amidze cd32 to przecież nie to samo.... nie wiem czy da się to zrobić czy nie ale jeszcze chciałbym zauważyć że może akurat wersja romu 2.0 którą kolega wgrywał do cd32 nie miała obsługi hd (obsługa cd wynika z obsługi hd, kwestia softu, ale mówie nie wiem czy dotyczy to również cd32)... no to tyle
[#8] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@Olo, post #3

Mount CD0:

Device = cd.device <- ten z romu CD32 lub kompatybilny
FileSystem = L:CDFileSystem <- lub inny ale*
Unit = 0 <- cdrom w CD32 ma taki nr urządzenia
Flags = 0
Surfaces = 1
SectorsPerTrack = 1
SectorSize = 2048
Mask = 0x7ffffffe
MaxTransfer = 0x100000
Reserved = 0
Interleave = 0
LowCyl = 0
HighCyl = 0
Buffers = 5 <- bufor standardowo jest na minimum
BufMemType = 0
StackSize = 1000
Priority = 10
GlobVec = -1
DosType = 0x43443031
Activate = 1

* w takim wypadku mountlista od danego filesystemu.

Oczywiście w taki sposób nie ma możliwości botowania z cd,
ale do tego są już inne programy.
[#9] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@spiryt, post #6

ale sterowniki miales pewnie ladowane z hd a nie z romu...
[#10] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

thx ] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [ !
to teraz jeszcze wymyslcie jak zbootowac z RADa... :)

[#11] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@Świerk, post #10

a z boota go/ją (toc to konsola)-moze wstanie
[#12] Re: CD32 z kickstartem 2.0 ?

@Świerk, post #9

Z CD, użyłem NoReset ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem