[#1] fast ata i ekran
założyłam w mojej amidze fast ata i mam dwa pytania:
1. czy trzeba włożyć jakiś izolator między płytę amigii a płytkę kontrolera? - w instrukcji nic o tym nie piszą ale może jest to istotne
2. czy da się do takiej przerobionej amigii założyć z powrotem ekran i uchwyt na dysk 2.5' cala?
[#2] Re: fast ata i ekran

@Marianne, post #1

Marianne napisał(a):

> założyłam w mojej amidze fast ata i mam dwa pytania:
> 1. czy trzeba włożyć jakiś izolator między płytę amigii a
> płytkę kontrolera? - w instrukcji nic o tym nie piszą ale może
> jest to istotne

Mam też fast-atę i nie mam izolatora. Nie jest potrzebny.

> 2. czy da się do takiej przerobionej amigii założyć z powrotem
> ekran i uchwyt na dysk 2.5' cala?

Obawiam się, że nie, ale na 100% nie napiszę, bo mam tower.
[#3] Re: fast ata i ekran

@rjack, post #2

ekranu nie zalożysz, chyba że go ostro go powycinasz, koszyk na hd odpada, bedzie przecież kolidować z portami fast aty (ogólnie w sumie z fastAtą). Musisz pomyśleć nad innym miejscem dla hdka :)
[#4] Re: fast ata i ekran

@jaro, post #3

no i pamiętaj też że od momentu podpięcia fastAty złącze 44pin na płycie amigi przestaję być aktywne
[#5] Re: fast ata i ekran

@Marianne, post #1

ad1. Nie potrzeba żadnej izolacji. Dociśnij tylko bardzo dobrze płytkę i jedną i drugą!
ad2. Ekranu nie załozysz - przeszkadza. Sanki - nie jestem pewien, ale coś mi sie o mózg obija że w płytce FastATA są wycięcia umożliwiające wstawienie sanek do Amigi. Musiał byś sprawdzić; głowy nie dam :D

A wogóle to WITAM NOWĄ KOLEŻANKĘ NA FORUM!

[#6] Re: fast ata i ekran

@AlaN, post #5

taaa...
witamy panne Marianne :D
[#7] Re: fast ata i ekran

@AlaN, post #5

hmm no ja musze niestety :) rozwiać wątpliwości - występuje ewidentna kolizja tych dwóch sprzętów (czytaj sanek i fastAty) :)
[#8] Re: fast ata i ekran

@AlaN, post #5

te wyciacia sa do opase zaciskowych a o sankach zapomnij lepiej sobie troche obudowe przerob (czyt.wywiercic dziury) na hadeka.

[#9] Re: fast ata i ekran

@jaro, post #7

Dzięki. Nie byłem pewien.

[#10] Re: fast ata i ekran

@jaro, post #4

To akurat nie problem, przecież FastATA takie złącze też posiada.
[#11] Re: fast ata i ekran

@LeMan, post #10

wiem o tym :), bo posiadam fastAte :). Uprzedzam tylko, bo może koleżanka o tym nie wie,
[#12] Re: fast ata i ekran

@jaro, post #11

nie chcę się przyczepiać, ale z postu na górze wątku wynika że koleżanka też ma FastATĘ, a więc stosując analogię, można założyć że też wie o tym :)
[#13] Re: fast ata i ekran

@Denver, post #8

...wywiercic dziury...
Booooooże! Dziury są w spodniach - wierci się OTWORY! Zawsze mnie taki tekst rozwala - "dziurka"

[#14] Re: fast ata i ekran

@wali7, post #12

tak, wynika że ma fastAte w sumie, tylko czemu w takim układzie pyta o możliwość włożenia na nią :), sanek do hd? Ponadto wiesz... nie koniecznie trzeba wiedzieć że FastAta blokuje tradycyjny kontroler, zwłaszcza jeśli nie posiada się do niej instrukcji, mam rację czy nie?

kontroler scsi blizzarda na ile wiem nie blokuje go.....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem