[#1] WB 2.0 na romie 3.0
Mam Amisie 600 2MB z kickiem 3.0 na przełączniku (bo 2.04 trudniej było dostać) i dyskiem 1.1 GB. Postawiłem na nim WB 2.0 i tu niespodzianka!!! Prefsy niedziałają!!! Paleta się niewczytuje tak jak narysowany przezemnie wskaźnik myszy. Nie mam zamiaru instalować WB 3.0 (To by zaślimaczyło Amisie) ani ingerować w sprzęt. Czy jest jakiś sposób aby wyeliminować tą niedogodność?? Jakieś łaty lub biblioteki??

[#2] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@Barr-find, post #1

instalacja reszty systemu 3.0 nie zaślimaczy systemu - 3.0 bardzo dobrze działał u koledze na zwykłej a500. zresztą i tak masz już już 3.0 :), bo jądro systemu to w zasadzie exec.library, a ten masz z 3.0
[#3] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@wali7, post #2

Serio ?? bedzie chodzil jak 2.0 ?? Nie zje mi wiecej ramu niz 2.0 ??
[#4] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@Barr-find, post #1

Uzyj WB 2.1. Kiedys odpalilem go na A1200 z kickiem 3.0 i prefsy dzialaly. Z tym ze Ami chodzila jak maszyna z koscmi ECS.
[#5] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@Andrzej Drozd, post #4

Andrzej Drozd napisał(a):

> prefsy dzialaly. Z tym ze Ami chodzila jak maszyna z koscmi
> ECS.

Amidze 600 to niebedzie przeszkadzac :) aby tylko podzialalo :)
[#6] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@Barr-find, post #3

eee tam ;). wcale tak dużo ramu 3.0 nie pożera. (zależy ile masz w a600). w każdym razie na gołej a1200 (to tylko 2 MB) 3.0 chodzi całkiem przyzwoicie, i zostawia (właśnie - ile? sprawdzę później na mojej starej 1200) co najmniej z 1600 kb. dla programów zostaje jeszcze sporo...
[#7] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@Barr-find, post #1

To WB3.0 na A600 będzie się "ślimaczył"??? Hmmm..... przecież to nie Windowsy gdzie każda nowsza wersja działa wolniej na tym samym konfigu - zmuszając do ciągłej rozbudowy...
Jak to jest z tym "zwolnieniem"?

[#8] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@AlaN, post #7

"Goly" 3.0 bedzie chodzil tak jak 2.0. A ze A600 jest duzo wolniejsza niz A1200 to juz inna sprawa...
[#9] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@Barr-find, post #1

Możesz zamienić iprefs z c: na ten z 3.0, jak to nie zadziała to pozostaje instalacja całego 3.0 bo zastćpowanie pojedyńczych plikuw z katalogu prefs i innych to bez sensu.
[#10] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@Andrzej Drozd, post #8

Dzięki. Chodziło mi włąśnie o kwestię szybkości "obrabiania" systemu przez Amigę. Bo że 600 jest dwa razy wolniejsza, to faktycznie inna sprawa :)

[#11] Re: WB 2.0 na romie 3.0

@Barr-find, post #1

OK Dzieki wam wszystkim :) Jednak instalacja WB 3 nie byla taka zla :D . Co smieszne zdaje mi sie ze smiga nawet ciut szybciej niz WB 2.0 i do tego ma troche zgrabniejsze ikonki. Jeszcze raz Dzieki za rozwianie moich obaw i watpliwosci. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem