[#1] Myszka w Ami
Witam!
Mam taki problem:

Posiadam A1200D oraz A1200T (obie z plytami 1D4, desktop - KS3.0, tower - KS3.1) oraz 3 myszki: datalux, commodore, oraz microsoft z interfejsem mouseps2.lha z aminetu wlasnej roboty.

I tutaj pojawia sie problem; w towerce WSZYSTKIE pracuja OK, natomiast w desktopie chodza niby tez wszystkie ale:
datalux i M$ - tylko lewy przycisk (brak mozliwosci wyboru funkcji z gornego menu),
natomiast w przypadku myszy commodore dzialaja wszystkie przyciski.
O co tu chodzi?
Powiem tylko ze ten kawalek kabelka z gniazdem myszki (1D4) zamienialem pomiedzy plytami i nie rozwiazuje to problemu.
Ktos ma jakies sugestie???

Pozdrawiam,
KG
[#2] Re: Myszka w Ami

@kgalazka, post #1

To ja proponuje odprawic egzorcyzmy;)
[#3] Re: Myszka w Ami

@mcbarlo, post #2

Właśnie! To miałem powiedzieć. Bo jedyną "materialną" różnicą jest wersja Kicka. :D

[#4] Re: Myszka w Ami

@mcbarlo, post #2

No... juz odprawilem ... i nic....
[#5] Re: Myszka w Ami

@ArtPo, post #3

Kicki tez zamienialem.... --> bez zmian wiec podejrzana jest sama plyta gl.
Moze jakas duperela; rezystor, kondens... tylko jak to sprawdzic... ma ktos jakis pomysl?

kg
[#6] Re: Myszka w Ami

@kgalazka, post #5

Jeżeli, tak jak napisałeś, myszka Commodore (rozumiem: oryginalna amigowa myszka) pracuje poprawnie, to znaczy że płyta główna Amigi jest sprawna.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem