[#1] jak oruchomić ami
MAM PROBLEM ZNALAZŁEM STARĄ ZAKUŻONĄ AMIGE 500 W PIWNICY I MAM PROBLEM WSZYSTKO DZIAŁA ALE NIEMAM OBRAZU PODŁĄCZAM KABEL TAKI Z KTÓREGO WYCHODZĄ DWA ROZGAŁĘZIENIA ALE ON NIE POSUJE DO NEPTUNA 150C PO ZA TYM WSZYSTKO JEST SPRAWNE. WIĘĆ PYTAM WAS AMIGOWCY CZEGO POTRZEBUJE DO UZYSKANIA OBRAZU NA TV Z GÓRY DZIĘKUJE
[#2] Re: jak oruchomić ami

@PIOTR, post #1

Wylacz CAPSLOCK !!!
Podepnij Amigą do telewizora z EURO lub z cinch.
A500 nie ma wbudowanego modulatora TV.
[#3] Re: jak oruchomić ami

@PIOTR, post #1

Ech... postaram się:

0. CAPS OFF!
1. do TV - poprzez dodatkowy modulator, obraz przez antenę TV (TV dostrój do 36 kanału; kolor)
2. do TV - kabel RGB-EURO (TV włączasz na AV; kolor; do tego dźwięk dodatkowo)
3. do TV - przewód CINCH-CINCH - (TV włacz na AV; obraz czarno-biały!; dźwięk dodatkowo)
4. do monitora przeznaczonego dla Amigi - kabel RGB-MONITOR (kabel jest integralną częścią monitora; dźwięk /z reguły/ wprowadzasz do monitora)

Jeśli masz monitor NEPTUN-150 (zielony?) musisz mieć przewód który z jednej strony ma trzy wtyczki CINCH, z drugiej wtyczkę tzw. DIN ("piątka"). Dwie wtyczki CINCH łączysz równolegle do przesłania dźwięku, trzecia służy do przesłania obrazu. Połączenie kabla.... musiał bym poszukać.

[#4] Re: jak oruchomić ami

@PIOTR, post #1

To straszne!! Facet, urwałeś się z choinki?
To są podstawowe podłączenia urządzeń technicznych w domu. I tu jest bez znaczenia czy to jest
DVD, aparat cyfrowy, wzmacniacz...
[#5] Re: jak oruchomić ami

@AlaN, post #3

Znalazłem w jakiejś książce. Poproś kogoś żeby Ci zrobił taki kabelek:

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem