[#1] WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.
Mam nielada problem. W wiekszosci gier ktore mam zainstalowane dzieki WHDload gdy odpalam gre pokazuje mi sie to poczatkowe okienko, gdzie pisze klawisz wyjscia, wersja installera itd. po czym zamiast wlaczyc gre resetuje mi sie komp. Problem dotyczy znacznej wiekszosci gier. Probowalem odpalac gierki z parametrem nocache ale nic sie nie zmienia.
Kozystam ze Scalosa1.2c. Mozliwe ze to przez niego? Pamietam ze jak niedawno mialem OS3.9 to wszystko chodzilo, a teraz nie bede specjalnie instalowal drugiego systemu zeby gry chodzily.

ps. Z tytulow ktore chodza to np. Walker, Mortal Kombat 2, ale juz np Mortal Kombat 1 nie chodzi.

[#2] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@Lorak, post #1

U mnie WHDLoad resetuje kompa, jeżeli uruchamiam go po wcześniejszej pracy programu Eagleplayer. Innymi słowy - jeżeli słucham modków przez Eagleplayera muszę zapomnieć o graniu przez WHDLoad (no chyba, że reset zrobię). Jeżeli wszystko wcześniej dobrze działało, to Scalos może powodować problemy.
[#3] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@mailman, post #2

Podobne problemy może powodować piracki klucz (pytanie skąd ja to wiem...).
[#4] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@Konrad Klar, post #3

Piracki klucz w sumie nie sprawia problemow, tylko...kasuje pewne wazne pliki w S: ;)
[#5] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@mailman, post #2

Witam, to ciekawe, na mojej 30 spoko działa nawet jak używałem
EaglePlayer. Fakt że 30 jest najmniej kolizijna jeśli chodzi o WHDLoad.
Może trzeba jakiej opcji użyć, spróbuj opcji NoFlushMem. Ale czy to coś
pomoże to nie wiem. Trzeba by mase testów chyba wykonać, żeby
sprawdzić co tam gryzie. Może jakaś łatka systemu.
Pozdrawiam

[#6] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@asman, post #5

Łatki wykluczam, bo ten zwis jest zawsze po działającym wcześniej Eagle'u. Normalnie nic takiego nie występuje. Ale "flushować" pamięci nigdy nie próbowałem, więc może to przyniesie efekt.
[#7] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@Andrzej Drozd, post #4

Słyszałem o tym, choć nigdy nie miałem przyjemności doświadczyć. Jednak przynajmniej wersja 16.4 a mozliwe, że i nieco wcześniejsze, po prostu działa niestabilnie z takim "lewym" kluczem. Robiłem kilka prób, aby wykluczyć inne możliwości. Efekt był taki, że dopiero po usunięciu klucza wszystko wracało do normy. No ale to wszystko tak "nawiasem mówiąc". Z innych postów wnioskuję, że to nie problem kolegi Loraka.
[#8] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@Konrad Klar, post #7

Rzeczywiscie. Wywalilem piracki klucz i dziala. Bije sie w piers za jego uzywanie choc ine mam za bardzo kasy na rejestracje (ucze sie i nie pracuje). Dzieki za pomoc. :D

[#9] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@mailman, post #6

zwis jest zawsze po działającym wcześniej Eagle'u

Być może Eagleplayer nie zwalnia kanałów audio przy wyjściu?
[#10] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@Sylwester, post #9

To już sprawdzałem. Zwalnia.
[#11] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@Lorak, post #8

Spoko...
Bije sie w piers za jego uzywanie choc...
W ramach pokuty odmówisz dwadzieścia razy Zdrowaś Amigo i złożysz datek (czytaj: zarejestrujesz) na rzecz WHDLoada, gdy tylko zaczniesz pracować (i nie będzie "zmiłuj się, pracuję i nie mam czasu na granie").
[#12] Re: WHDLoad zamiast wczytac gre resetuje kompa.

@mailman, post #6

Wycofuję wieści o zwisach WHDLoad po odpalonym EaglePlayerze. Jak koledzy sugerowali wystarczy "flushowanie" i zwisów nie ma.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem