[#1] Apollo 040/25 - wyłączanie
Cześć.
Czy jest możliwość wyłaczania karty Apollo (040/25) jakimś sposobem bez wyjmowania jej z Amigi? Taki trik działał w BlizzardIV - przytrzymanie klawisza '2' w czasie startu wyłączało 030; odłączenie od zasilania na kilkanaście sekund (lub dłuuuuuugi reset ;) ) włączało ją z powrotem.
Po przesiadce na Apollo widze, że sporo softu nie działa na niej (demka, gry itp). Nawet te co szły na 030 nie idą na 040. Karta szybsza, tylko po co mi taka jak są kłopoty z softem? Wolę wolniej ale pewnie. Zastanawiam się nad powrotem do starego dobrego BlizzIV 030/50.
Da się 040 wyłączać?

[#2] Re: Apollo 040/25 - wyłączanie

@AlaN, post #1

Wyłaczać się nie da - chyba że czegoś nie wiem :)

Co do uruchamiania starych dem itp. wystarczy że w early startup powyłanczasz cache procesora - powinno w wielu przypadkach pomóc.

[#3] Re: Apollo 040/25 - wyłączanie

@11MASTEr, post #2

Albo wgrac kick1.3 za pomocą RemApollo.
[#4] Re: Apollo 040/25 - wyłączanie

@Norbert, post #3

a czy to przypadkiem nie jest tak że powodem problemów jest niekompatybilność procesorów, i że raczej z tym nic się nie da zrobić (conajwyżej właśnie wrócić do 030ki). Whd chyba wyłącza co trza ale i tak z tego co słyszałem (nie z doświadczenia) sporo rzeczy nie chcę się uruchomić na 040ce.....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem