[#1] BVision i MCP
Witam.
Postanowiłem zainstalować sobie MCP 1,44 w Amisi Siostrze. Tak też uczyniłem. Po ręcznym dopisaniu w s-s C:PatchControl, C:MCP i przeładowaniu Amisi - pojawił sie na ekranie monirora obraz w standardowej PALowskiej rozdzielczości w 4 kolorach. W ScreenMode tymczasem stało jak byk: BVision 1024x768! Poustawiałem w Prefsach MCP parę bajerów, jak np.: aktywna listwa tytułowa, CapsLock, Oczekiwanie na walidację, ... i po przładowaniu Amisi znowu wskoczył prawidłowy obraz z BVision (1024x768). Może mi ktoś wytłumaczyć o co tutaj chodzi?
Pozdrawiam.

A1200T + BPPC 210/40/30MHz + 128 MB RAM + BVision + ScanDoubler wewn. + OS 3.9
[#2] Re: BVision i MCP

@Kitech, post #1

Może mi ktoś wytłumaczyć o co tutaj chodzi?

Wersja beta.
[#3] MCP 1.44

@Kitech, post #1

Ludzie nie instalujcie tego świństwa!!! Chciałem odpalić PicShow, to się wysypał. Podejrzałem pod SnoopDosem, a tu PicShow szuka jakiś plików w nieistniejącym katalogu Locale/Katalogs/MCP. Wywaliłem to świństwo (znaczy MCP 1.44) i wszystko wróciło do normy!

[#4] Re: MCP 1.44

@Kitech, post #3

Ciekawe... bo u mnie świetnie działa

Choć oczywiście nieumiejętne kożystanie z tego programu może być niebezpieczne ;)

[#5] Re: MCP 1.44

@Kitech, post #3

Ja uzywam 1.32. Dziala bez problemu.
[#6] Re: MCP 1.44

@Andrzej Drozd, post #5

Tak to jest z patchami - instaluje sie je na własną odpowiedzialność. Nie wszystkie są potrzebne i niezbędne. A raczej - jeśli juz się je instaluje, to powinno się to robic tylko wtedy, gdy są naprawdę potrzebne, i niezbędne.

[#7] Re: MCP 1.44

@MinisterQ, post #6

W sumie MCP uwazam za niezbedne czyli np. wylaczenie 10-krotnego powtarzania podczas bledu zapisu/odczytu stacji dyskow (ktorys z tworcow WB mial niezle poczucie humoru), podmieniam gadzety na xen (poniewaz VisualPrefs jst be!), Guru (bardzo praktyczne), AsignWedge, dopalka do bibliotek math, zegarek, zmiana nazwy WB, RamPatch, ReqToolsPatch...natomiast nie uzywam takich kontrowersyjnych opcji jak np. Procesor...
[#8] Re: MCP 1.44

@Andrzej Drozd, post #7

A kto z Was może mi powiedzieć jak włączyć jakiś ładny wskaźnik myszy bo już wiele razy szukałem jakiegoś sposobu na włączenie tego ale nie wiem jak....
chodzi o te 16 kolorowe mcp-owskie...

Pozdrawiam
Radek
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem