@asman,
post #4
ostatni update naprawia tylko 3 bledy. m.in. wyswietlanie drzewa katologowego deldir z bardzo duzymi plikami i jeszcze jakies dwa,k torych nie pamietam ale na pewno nie bylo tam nic o poprawie bledu kasowania duzych obrazow.
A teraz nowe pytanie: istnieje filesystem na amisie taki by obsluzyl plik o wielkosci powyzej 2gb? a pytanie to wzielo sie stad, ze mam zamiar kupic nagryware dvd i bez sensu zebym nagrywal nia image o wielkosci do 2gb, kiedy normalna plytka ma pojemnosc 4.7gb.
apropo to teraz wlasnie przetestowalem na PFSie image'a teoretycznie o rozmiarze 4.9gb stworzonego za pomoca dvdtools, bo makecd robi do 880mb, a fp nawet nie chcial sie za wziasc (wywalal requestery ze ados se z tym nieporadzi i takie tam duperele). rozmiar image pokazuje oczywiscie cos w stylu -1214325413523.353GB ale obliczylem go odejmujac od pojemnosci partycji wolne miejsce. i teraz najlepsze: tak stworzony image 4,9GB dal sie zamontowac poprzez diskimage.device i dalo sie z niego wykopiowac 2.8GB "zdrowych danych" (u mnie archiwa lha/lzx itp). teraz robie to samo na SFSie i mam nadzieje ze wynik sie poprzwi choc troche, a najlepiej tak do 4.7GB, bo nie widze sensu wtedy kupowania nagr.dvd. a chcialem sobie poprzegrywac pare filmow tak dla wlasnego uzytku:).
tak na marginesie nie wiem czemu robi sie tak wiekie halo wokol fp jesli on takze nagrywa plytki dvd jedynie do 2gb, chyba ze sie myle i w jakis sposob a'la hack zostalo to tam zalatwione.
i jeszcze jedno:a moze fat95 by se dal z tym rade?nie pamietam czy w guide do niego pisalo cos o takich ograniczeniach?trzebaby bylo tylko formatnac se twardego na pc.
p.s.czekam na w miare pozytywne odpowiedzi w stylu ze sfs z taka obsluga juz sie zbliza badz ze ffs2 robi takie rzeczy od dawna:)
narka