[#1] Klawiatura
Ratunku rozwaliłem pasek od klawiatury w mojej A1200 tak że teraz mogć myśleć tylko o zewnćtrznej klawiaturze bo gniazdo nie wytrzymało naprawy, nowa klawiatura może teraz być podłączona tylko z zewnątrz. Jak to zrobić ???
Dzićkujć też za wszystkie dodatkowe rady i cierpliwość. [code]
[#2] Re: Klawiatura

@Nowyizielony, post #1

Jedynym wyjściem jest kupno interfejsu klawiery pecetowej www.efunzine.com lub zakup mediatora i poseidona (tak hardcoreowo- ale na przyszłość się przyda) :) sam używam interfejsu Vector i oprócz zamiany [] z [f11] (chyba) jest ok. w efunzine po 45zł

[#3] Re: Klawiatura

@Nowyizielony, post #1

A nie lepiej kupić nowa albo używaną niż kombinować?

[#4] Re: Klawiatura

@Nowyizielony, post #1

Jak rozwaliłeś gniazdo to możesz mieć problem.
Klawiaturę od pc podłączasz przez interface wtykany właśnie w to gniazdo.
No chyba że szlag Ci trafił tylko zaciski, nie będą potrzebne.
[#5] Re: Klawiatura

@Nowyizielony, post #1

koło gniazda zaislania stacji dysków są punkty lutownicze z sygnałąmi dla klawiatury zewnętrznej - trzeba kupic taką klawiature (od a500/2000/3000/4000) i podłączyć , wiecej informacji na aminecie
[#6] Re: Klawiatura

@rzookol, post #5

Mozna tez kupic podstawke, ktora bedzie sluzyc jako nakladka na kontroler klawiatury i nie trzeba bedzie lutowac na płycie głownej.
Mam tak zrobiony MMKeyboard (Aminet)

Lord_10up, jesli masz zmienione / z F11 to zrob sobie nowy układ klawiatury, ktory uzgledni tą zamiane.
[#7] Re: Klawiatura

@rzookol, post #5

oczywiscie w wersji płyty rev 2 (w rev 1 nie ma)
[#8] Re: Klawiatura

@Norbert, post #6

oczywiscie chodzilo mi o nową mapę klawiatury (keymap)
[#9] Re: Klawiatura

@Prince, post #4

na płycie jest kontroler keybordu i na niego nakłada się Vectora. Nie trzeba nic lutować.

[#10] Re: Klawiatura

@Norbert, post #6

Jeśli możesz to podeślij na priv jaką masz klawiaturę i czy jesteś zadowolony z przelotki.

[#11] Re: Klawiatura

@Nowyizielony, post #1

Kupiłem przejściówkć na ps2 teraz tylko modlć sić żeby zadzialalo gniazdo.[code]
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem