[#1] SoftPSUoff...
Mam pytanie jeśli nie do twórców tego dobrego softowego sposobu wyłączania Amigi z ATXem to do tych, którzy to kiedykolwiek uruchomili..
Zbudowałem wersję z BT169D i... nic. Nie mogę włączyć zasilacza w ten sposób. Nie daje też nic zrobienie zwarcia sygnału PowerON z masą, od razu po rozwarciu wszystko się wyłącza.
Akurat w moim rejonie nie mieli BRX47 co mnie martwi... Ale nie wiem czy to by coś zmieniło.
Czy płyty spod Commodore (np.1D3) kwalifikują się do tego projektu i czy układ powinien z nimi również działać? Jestem już zrezygnowany bo nic mi nie wychodzi... Wydaje mi się (już kilka razy sprawdzałem ścieżki) że wszystko połączyłem w porządku. Jeśli ktoś wie co tu jest grane to proszę o pomoc...
Pozdrawiam... Radek Borowicz...
[#2] Re: SoftPSUoff...

@Radek, post #1

>Zbudowałem wersję z BT169D i... nic. Nie mogę włączyć zasilacza w ten sposób.
?

>Nie daje też nic zrobienie zwarcia sygnału PowerON z masą,
PSU powinien się włączyć.

> od razu po rozwarciu wszystko się wyłącza.
Tak ma być.

>Akurat w moim rejonie nie mieli BRX47 co mnie martwi...
nic nowego :(

>Ale nie wiem czy to by coś zmieniło.
raczej tak - inne charakterystyki BRX i BT

>Czy płyty spod Commodore (np.1D3) kwalifikują się do tego projektu i czy układ powinien z nimi również działać?
Akurat plyta nie ma nic wspólnego z działaniem układu;

>Jestem już zrezygnowany bo nic mi nie wychodzi...
ja walczyłem przez 2mc-e z hakiem bo też nie miałem brx

>Wydaje mi się (już kilka razy sprawdzałem ścieżki) że wszystko połączyłem w porządku. Jeśli ktoś wie co tu jest grane to proszę o pomoc...
prawdopodobnie winny jest zasilacz; sprawdź miernikiem napięcie na styku PSON i GND
z resztą możemy poGGadać na priv

[#3] Re: SoftPSUoff...

@11MASTEr, post #2

to wygląda tak:
zasilacz włącza się po zwarciu PSON i GND i wyłącza po ich rozwarciu.
Rozumiem że jest to wporządku
ale układ nie chodzi..
[#4] Re: SoftPSUoff...

@Radek, post #3

to serio uderz na gg albo irc bo forum to się raczej średnio do tego nadaje.
[#5] Re: SoftPSUoff...

@Valwit, post #4

No i możesz przejść z tym wątkiem na listę AmigaPL. Tam ostatnio mały ruch.
[#6] Re: SoftPSUoff...

@kmilota, post #5

Pewnie ze maly. Przestalem tam trollowac ze 2 lata temu to nie ma kto pisac...i karmic trolla ;)
[#7] Re: SoftPSUoff...

@kmilota, post #5

lista jest tak samo bez sensu jak forum. za dlugo to trwa zanim dostaniesz dostaniesz odpowiedz, na gg czy ircu masz ja prawie od razu. w przypadku masz na dodatek jeszcze całkiem sporą ilośc ludzi których to w ogole nie interesuje a mimo to dostaja maile.
[#8] Re: SoftPSUoff...

@Valwit, post #7

w przypadku listy
[#9] rozwiazanie (mam nadzieje)

@Radek, post #1

rozwiazanie (mam nadzieje) problemu jest w najnowszej wersji archiwum. do zassania z aminetu jak uaktulania (pewnie jutro) albo z valwit.net
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem