[#1] Co za róznica KS3.0 a 3.1 Co lepsze na początek?
Hi!
Amiga to moje hobby więc chcę ruszyć z biegiem czasu i nabyć A1200 ale nie znam się na róznicach między romami?
Zamierzam oczywiście używać amigi do zabawy. Pościągać przeróżności z aminetu i właśnie nie wiem czy na 3.1 starsze wersje programów i gier będą chodziły?
Pozdrawia kajotte.
[#2] Re: Co za róznica KS3.0 a 3.1 Co lepsze na początek?

@Karol, post #1

Będą chodziły, natomiast niektóre nowsze wersje programów (naprawdę nieliczne) mogą ci nieruszyć na kick'u 3.0. No i oczywiście AmigaOS3.9 wymaga kick'a 3.1. Ale nie musisz mieć kick'a w kostce ROM, może być mapowany z pliku (tu wymagana karta z opcją mapowania np. Blizzard, Apollo)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem