[#1] MP3 Requirements
Jesli 040 odtwarza pliki mp3 do 128 kbps, to co jesli plik ma jakosc +160/192 kbps? Bedzie sie cial? (oczywiscie mowa caly czas o full detalach :)).

A taki Blizzard 060/66MHz to nadazy przerobic np. 320 kbps?
I jeszcze jedno, jak bardzo AHI spowalnia odgrywanie (HiFi 16 bit, Stereo++)?

[#2] Re: MP3 Requirements

@El Amigos, post #1

Z tego co pamićtam to ruszanie kursorem ścinało odtwarzanie 224 kbps na 040.... A co do 060 mój brat próbował tylko 192 kbps i szło wyśmienicie. Na Pauli też jest dobry dzwićk - nie musisz używać AHI :D

Pozdro

[#3] Re: MP3 Requirements

@El Amigos, post #1

Mi na 68040/40 cięło się od 192 kbps w górę, przywalałem wtedy większy bufor i wszystko. A co do spowalniania, to odpal sobie Scouta w tle i zobacz ile % mocy procesora zżera AHI (chociaż część zżera w przerwaniach, więc tego Scout już nie pokaże...).

[#4] Re: MP3 Requirements

@Grzegorz Kraszewski, post #3

chociaż część zżera w przerwaniach

A nie przypadkiem najwięcej? ;)

[#5] Re: MP3 Requirements

@MinisterQ, post #4

Najwięcej to też część .

[#6] Re: MP3 Requirements

@El Amigos, post #1

Na o60/66 AHI praktycznie nie spowalnia odtwarzania (z moich obserwacji). Bitrata w przypadku 040- ki ma znaczenie, ale w przypadku 060 już nie. Ten procesor na dekodowanie mp3 zużywa niecałe 40% swojej mocy, albo i nawet jeszcze mniej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem