[#1] Jak zainstalować Workbench 1.3 na A500/A2000 ?
Pewnie moje pytanie jest trywialne, jednak nijak nie wiem jak tego dokonać.
Mam A2000 z twardym dyskiem i chciałem zainstalować na nim WB 1.3 tak żeby system startował z dysku. No i na chęciach się jak na razie skończyło, bo nie mam pojęcia jak tego dokonać. Założyłem bootowalną partycję na twardym dysku, zgrałem na nią WB 1.3 z dyskietki ..... no i to tyle co umiałem zrobić. Czy możecie mi doradzić jak zainstalować na dysku WB 1.3, który nie ma swojego własnego instalatora tak jak WB3.0/3.1 ?
[#2] Re: Jak zainstalować Workbench 1.3 na A500/A2000 ?

@grzes, post #1

Po prostu należy skopiować te dyskietki do odpowiednich katalogów. Na partycji botowalnej dh0: powinieneś mieć (mniej więcej) następujące katalogi:
c
devs
l
libs
fonts
s

Uruchamiasz kompa z Workbencha. Kopjuje się w cli:
copy df0: dh0: ALL

Katalog fonts utwórz przez
makedir dh0:fonts
a potem włóż dyskietkie z fontami i zleć konsoli
copy df0: dh0:fonts ALL

itp.

Przed w/w poleceniami skopjuj sobie polecenia dir, makedir do ram: żeby się system nie czepiał że nie może tych poleceń znaleźć, czyli:
copy FROM c:dir c:makedir TO ram:

Mam nadzieje, że twardziel pod 1.3 widoczny jest po uruchomieniu Ami z Workbencha :)
[#3] Re: Jak zainstalować Workbench 1.3 na A500/A2000 ?

@grzes, post #1

P.S.

System przy starcie wykonuje skrypt startup-sequence znajdujący się w katalogu dh0:s/ czyli w s: I to cały start Worbencha. Można go zminimalizować do kilku plików na dysku. Trzeba tylko odpowiednio startup-sequence zmodyfikować.

s: nie jest dyskiem, to po prostu przypis do dh0:s/
[#4] Re: Jak zainstalować Workbench 1.3 na A500/A2000 ?

@rjack, post #3

nie dh0:s a sys:s
sys: to urządzenie z którego sie bootowało (o ile nie zmini się tego assignem). jak na 3 partycjach dh0: dh1: i dh2: masz katalog s: i bootujesz z dh2: to po wpisaniu cd s: wylądujesz w dh2:s a nie w dh0:s :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem