[#1] ShowPPC, a AmiDock
Witam.
Czy da się "wyciągnąć" ShowPPC na pasek AmiDock w OS 3.9 (brak ikony ShowPPC)?
[#2] Re: ShowPPC, a AmiDock

@Kitech, post #1

Dorob ikonke do ShowPPC.
[#3] Re: ShowPPC, a AmiDock

@reactor, post #2

Dzięki przyjacielu. Niestety sęk w tym, że mimo wielu prób w tym względzie - nigdy mi się nie udało. Za to jakbyś mi łopatologicznie wytłumaczył jak się dorabia ikonki, to wdzięczność moja byłaby ogromna. Na razie wydaje mi się, że trzeba skombinować jakąś gotową ikonkę, zmienić jej nazwę na ShowPPC.info i skopiować do katalogu z ShowPPC. Co dalej?
[#4] Re: ShowPPC, a AmiDock

@Kitech, post #3

dokładnie tak, a nie działa?
musisz tylko pamiętać aby ikonka była typu Tool (sprawdź poprzez Info z menu Icon)
[#5] Re: ShowPPC, a AmiDock

@Kitech, post #3

Wez jakakolwiek ikonke i zmien jej status-type (chyba) na "narzedzie" (tool). Mozna to zrobic za pomoca np. Iconiana lub na WB 3.9 z gornego menu, a na WB3.0-3.1 tez z gornego menu po uzyciu WBInfo (z Aminetu).
[#6] Re: ShowPPC, a AmiDock

@Kitech, post #3

Ikonki dorobisz używając np. programi DirectoryOpus4. W domyślnej jego konfiguracji jest taka opcja jak "Add Icon" - wybierz plik z listy i naciśnij prawy przycisk na "Icon Info".

[#7] Re: ShowPPC, a AmiDock

@grxmrx, post #6

Wielkie dzięki wszystkim. Czyli byłem dość blisko, a nie działało z uwagi na atrybut "project" zamiast "tool"! Za to jak już drążymy temat ikonek, to powiedzcie z łaski swojej jak dorobić ładną ikonkę do stacji ZIP 100. Ikonkę jako taką mam, ale nie wiem:
a) jaką jej nadać nazwę?
b) jaki jej nadać atrybut (też "tool"?)?
c) do jakiego katalogu ją skopiować?
[#8] Re: ShowPPC, a AmiDock

@Kitech, post #7

atrybut [disk]
nagraj do ENVArc/sys ikone def_ZIPdisk.info jesli mountlista nazywa sie ZIP.
Jesli nazywa sie ZIP0 to nazwij ikone def_ZIPxdisk.info
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem