[#1] jak podlaczyc FDD do Promodule
posiadam stacje marki Samsung model: (SFD-321b/LE)
stacj domyslnie ma wlutowane zworki na Disk Change oraz DS1
na allegro ktos chce sprzedac taka stacje juz przerobiona i zapewnia ze bedzie czytac dyskietki amigowe po podlaczeniu do amigi, probowalem przerobic tasme w/g schematu amigi 1200 ale stacja jak nieragowala tak niereaguje, pomocy !!!! STACJA JEST SPRANA PONIEWAZ WYJOLEM JA ZE SWOJEGO PC
[#2] Re: jak podlaczyc FDD do Promodule

@kesik, post #1

Do ProModule wkładasz najzwyklejszą pecetową stacje 1,44MB bez żadnych przeróbek.Kabelek do podłączenia powinieneś mieć w komplecie z promodułem.

[#3] Re: jak podlaczyc FDD do Promodule

@piter144, post #2

Jesli juz wlozysz tą stacje do Promodule, to zobacz jak sie widziana w bootmenu.
Powinna byc jako DF0:
[#4] Re: jak podlaczyc FDD do Promodule

@piter144, post #2

po podlaczeniu stacij do promodula dioda w stacij ciagle sie swieci nie gasnie, moze problem tkwi gdzie indziej w tej chwili wymontowalem stacje ze swojej starej A500 i bede sprawdzal czy da sie na niej cokolwiek uruchomic, a co do boot menu to zadnego nie mam, przy wlaczeniu konsoli w stacij swieci dioda i pokazuje sie ekran powitalny AMIGI CD32 i to wszystko
[#5] Re: jak podlaczyc FDD do Promodule

@kesik, post #4

A "klika" stacja?Boot menu bdziesz miał jeśli zrobisz reset z wciśnićtymi oboma klawiszami myszy.Wątpie aby ruszyła stacja od Ami ponieważ w ROM-ie ProModule sąc stery do pecetowych FDD 1,44'

[#6] Re: jak podlaczyc FDD do Promodule

@piter144, post #5

wszytko oblukam w poniedzialek i sprobuje zabootowac z wcisnietymi klawiszami powiewaz AMIGE mam w akademiku a teraz jestem w domu
jak cos to bede pisac czy cos w ogole ruszylo i czy jakies inne objawy wystapily, a moze wiesz jakie sa objawy kiedy zryty jest kontroler stacij w CD32 ? i jak cos czy da sie usunac taka usterke czy nie bardzo , bo mam zle przeczucia co do tego ProModule :-/ obym sie mylil
[#7] Re: jak podlaczyc FDD do Promodule

@kesik, post #4

Tak zachowuje sie stacja, jak tasma wlozona jest odwrotnie. Sprawdz, gdzie jest PIN 1.
[#8] Re: jak podlaczyc FDD do Promodule

@Norbert, post #7

moje cale promodule umarlo kiedy dzis przyjechalm zlozylem wszytko do kupy nic nie dziala , zasilanie do promodual doplywa, klawiatura swieci , cd 32 jest wlaczone , ale sie nie podnosi - czarny ekran, nie wiem co jest ??
po wyjeciu hdd , stacji , ramu , przelaczeniu zworek w promodulu, caly zas to samo - czrany ekran, a co do stacji co to podlaczona byla dobrze 1 na stacij do 1 na plycie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem