[#1] Jaki dysk scsi do A590 ?
Czy wiecie może jak duży dysk SCSI można włożyć do kontrolera A590 do A500?
[#2] Re: Jaki dysk scsi do A590 ?

@grzes, post #1

Zależy jaka jest wersja ROMu w tym kontrolerze (ten kontroler ma ROM więc wystartujesz z niego Amigę ;) )
Jeżeli masz wersję 6 to dysk może mieć do 512MB jeżeli wyższą (6.6 lub 7) to może być nawet 9GB
[#3] Re: Jaki dysk scsi do A590 ?

@grzes, post #1

Może i można bardzo duży, ale jak wsadziłem u siebie 4GB, to zainstalował się bez problemu, tylko że potem bez przerwy był błąd odczytu (machloje z maską i maxtransferem nic nie dały). Pomogła dopiero zmiana na dysk 1GB (nota bene ten dysk 4GB sprawdzony w A1200 zachowuje się bez zarzutu). Może to też ważne: posiadająć kickstart "dwójkę" takiegoż mam Workbencha.
Pozdro.

[#4] Re: Jaki dysk scsi do A590 ?

@grzes, post #1

Na www.amiga-hardware.com masz informację jak usawić zworki tego kontrolera m.in aby Amiga startowałą z dysku (potrzebny jest min. Kickstart 1.3) a na http://amiga.resource.cx masz sterowniki (czy coś takiego) do tego kontrolera.
[#5] Re: Jaki dysk scsi do A590 ?

@amigafan, post #2

No widzę że już doskonale znasz moje bolączki :) 500 MB to jest aż nadto co mi potrzeba, dzięki :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem