[#1] HardDisk Error 21
Witam

Przy próbie zapisu partycji w HDToolBox (OS 3.1) pokazuje się błąd 'Error 21 on write'.

Seagate 60GB pod pc jest nawet w biosie nierozpoznawalny. Dysk padł swego czasu w mojej Amidze. Pech - akurat po gwarancji. Czy może ktoś z Was miał podobny problem? Czy da się go jeszcze reanimować?

Amiga go widzi. Fast-ata rozpoznaje prawidłowo jego parametry, ale zapisać na nim układu partycji nie sposób.
[#2] Re: HardDisk Error 21

@rjack, post #1

Moze jest uszkodzony pierwszy blok, czy cos... sprobuj stworzyc RDPrepem RDB na 15 czy 16 bloku(najdalej jak sie da).. Moze pojdzie, choc watpie...
[#3] Re: HardDisk Error 21

@Masta Krishna, post #2

Dzięki za radę. Wypróbuje.
[#4] Re: HardDisk Error 21

@rjack, post #1

Low level format też nie działa?

[#5] Re: HardDisk Error 21

@rjack, post #1

Dawno jush nie siedziałem na Amisi - ale mi taki bład objawiał się gdy któryś z programów np: Virus Checker pilnował aby jakiś wirusek nie zrobił mi formata.
[#6] Re: HardDisk Error 21

@Austin Powers, post #5

Dzięki, ale nie mam jeszcze zainstalowanego żadnego antyvira. LowLevel spróbuje, ale chyba taki sam błąd się pokazuwał.
[#7] Re: HardDisk Error 21

@Austin Powers, post #5

Identycznie z MCP (Format Protection). Miejmy nadzieję (choć słabą), że to tylko to...
[#8] Re: HardDisk Error 21

@Konrad Klar, post #7

No, ale gdy odpalmy WB3.x z dyskietki (aby przygotowac HD hdtoolboxem i sformtowac go, to przeciez MCP sie nie odpala ;)
[#9] Re: HardDisk Error 21

@Andrzej Drozd, post #8

Zazwyczaj nie. Ale nie potrafię powiedzieć, czy rjack ma problemy ze swoim jedynym, czy z kolejnym HD zainstalowanym w Amidze.
[#10] Re: HardDisk Error 21

@Konrad Klar, post #7

Niestety przy LowLevel pokazuje się błąd I/O a HDPrep nawet się nie uruchamia - zawiesza system. Tego dysku chyba się nie da reanimować...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem