Witam. Mam do Was ogromną prośbę- noszę się już od jakiegoś czasu z myślą o zakupie Amigi, tylko nie wiem który model wybrać- 500, 600, 1200? Komputerek służyć mi będzie praktycznie tylko do zabawy, no być może z czasem do czegoś więcej... Nigdy nie byłem posiadaczem żadnego modelu, jedyne co pamiętam, to wypady do kuzyna który posiadał 500 i zarzynanie dżojstików od rana do wieczora :) Byłbym wdzięczny jeśli ktoś mógłby poświęcić chwilkę i napisać jakie są zalety/wady każdego z modelu, jakie są ewentualne możliwości późniejszej rozbudowy itp. Ciekawi mnie np. czy do A600 przykładowo po dokupieniu przejściówki HDD 2,5"-3,5" można podłączyć dysk twardy od PC-ta? Tylko skąd zasilanie? :) I jeszcze jedna sprawa- czy na modelach 600, 1200 da się "odpalić" starsze gierki takie jak Mortal Kombat, Lotus, North&South, Ugh itp... Pytam gdyż słyszałem o przełącznikach romów i o niepełnej kompatybilności A600 z 500... To tyle- o wielu rzeczach nie mam zielonego pojęcia i byłbym bardzo wdzięczny za poświęcenie chwilki czasu i rozwianie moich wątpliwości. Dzięki.