[#1] Konwerter zasilania ATX do AT
Czy może ktoś kupił cos takiego:
http://www.sklep.elbox.com.pl/cgibin/shop?info=565AT12&sid=6d849911
wiem, wiem cena jest mordercza, ale....

[#2] Re: Konwerter zasilania ATX do AT

@11MASTEr, post #1

Cena bardzo ciekawa za połączenie 3 wtyczek do płytki ;) IMO nie warto dawać tyle kasy za to. Lepiej poprosić elektronika żeby połączył kabelki i pstryczek do włączania zasilacza.
[#3] Re: Konwerter zasilania ATX do AT

@11MASTEr, post #1

No, cena - jak na Elbox przystało - przewracająca. Tylko kto to kupi? I co to może być za "konwersja" napięć? Z +5V na +5V czy z 12V na 12V?
AT i ATX mają te same napięcia a w każdym razie te które są potrzebne do zasilania Amigi. A logika do wyłaczania? Po co? Z tyłu zasilaczy są pstryczki to można sięgnąć reką i wyłączyć, albo zewrzeć piny we wtyczce ATX (są opisy w necie) i włączać lub wyłączać.
Kolejny niewypał.

[#4] Re: Konwerter zasilania ATX do AT

@11MASTEr, post #1

Ja mam coś takieg w swojej wieży Mirage dla A4000. Płytkę mam prawie tą samą. Różni się jednak jednym kabelkiem i wtyczką. Wejście jest to samo, a wyjścia to P9 i wtyczka do płyty głównej A4000. Działa idealnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem