[#1] edytor tekstu
Witam poszukuje Jakiegokolwiek edytora tekstu do Amigi .. Najlepiej gdyby był po polsku? Jesli ktoś zna nazwe programu, Serdecznie prosze o info.
Z góry dzieki i pozdrawiam
[#2] Re: edytor tekstu

@bartezzz, post #1

jakikolwiek edytor to znajdziesz na aminecie - wyszukiwarka jest...
Dobry edytor znajdziesz http://www.dietmar-eilert.net/

[#3] Re: edytor tekstu

@bartezzz, post #1

W systemie coś powinno być, np: EditPad, a jak nie pasuje to może Cygnus (CED)

[#4] Re: edytor tekstu

@bartezzz, post #1

CED v3. Chyba juz "darmowy", jeden plik + dwie nakladki do WBStartup poprawiajace fonty ;)
[#5] Re: edytor tekstu

@bartezzz, post #1

To ja polecam AmiTekst PRO.
[#6] Re: edytor tekstu

@kmilota, post #5

A jak on tam się miewa? Dostępny już z friko? Na której wersji się zatrzymał (tak zakładam)?

[#7] Re: edytor tekstu

@Kokos, post #6

Miewa się dobrze :) Nadal z niego korzystam jak piszę coś obszernego i chcę mieć korektę pisowni. Poza tym chyba jako jedyny edytor umożliwia "zamarkowanie" nawet "kwadratowego" wycinka tekstu. Nie jest za friko i zatrzymał się na wersji (przynajmniej u mnie) 3.0.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem