[#1] Sieciówka na PCMCIA 3Com Megahertz Model 3CXE589EC
Zainstalowałem w systemie następujące programy do obsługi tytułowego komponentu:

1. Sterowniki karty
2. MUI 3.8 (potrzebny dla poniżej pozycji)
3.MiamiDX

Włożyłem sieciówkę do slotu PCMCIA (Amiga była wyłączona). Z sieciówki wystaje taki biały adapter do którego można podłączyć dwa kable sieciowe jeden starego typu antenowego drugi typowy dla dzisiajszych komputerów (nie pamiętam jego oznaczenia). Podłaczyłem PC i amigę korzystając z tego ostatniego kabla. Kabel ten jest skrosowany i sprawny na 100%. Jak sprawdzić czy ta sieciówka działa? Jak skonfigurowac oba komputery aby mogły wyemieniać miedzy sobą pliki (głównie z PC na Amigę) i żeby w ogóle były dla siebie widoczne?

Pozdrawiam i proszę o info

[#2] Re: Sieciówka na PCMCIA 3Com Megahertz Model 3CXE589EC

@Azzorek, post #1

To było już tyle razy wałkowane...

[#3] Re: Sieciówka na PCMCIA 3Com Megahertz Model 3CXE589EC

@Prince, post #2

Tak nawet niedawno był podobny problem. Niestety panowie się umówili na gg i tyle się dowiedziałem.... .Ale zerknę jeszcze raz w archiwum może coś znajdę.

[#4] Re: Sieciówka na PCMCIA 3Com Megahertz Model 3CXE589EC

@Azzorek, post #3

zeby sprawdzic kabel ustaw w obu kompach IP z palca i piPINGuj sobie...

A do wymiany plikow trzeba zainstalowac na Amidze Sambe(albo serwer,wtedy z poziomu PC down/uploadujesz, albo klienta ->wtedy z poziomu Amigi - albo oczywiscie 2 naraz)
Na PC Samba to "Otoczenie sieciowe" badz "Moje miejsca sieciowe", wiec masz to w windzie w standardzie...
[#5] Re: Sieciówka na PCMCIA 3Com Megahertz Model 3CXE589EC

@Masta Krishna, post #4

czyli podpowiedz -> wyszukaj w archiwum tematu "SAMBA"
[#6] Re: Sieciówka na PCMCIA 3Com Megahertz Model 3CXE589EC

@Masta Krishna, post #5

Oki thx wielkie. Udało mi się na razie uruchomić MiamiDX. Okazało się że wtedy nie chciał się uruchomić gdyż nazwę foldera docelowego wybrałem jako MiamiDx zamiast Miami. Teraz czeka mnie konfiguracja tej karty w Miamidx. Przeszukam archiwum cos na temat samby pod ami (samba też jest pod pingwinem - więc to słowo mi nie obce :). Najpierw jednak poprawna konfiguracja karty w Miamidx.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem