[#1] Hilfe!
Mam pytanko do kumatych :D W karcie Blizzard 030, nagle przestała mi działać pamićc, po wczytaniu procesor jest widoczny (komenda cpu), ale pamićć nie i NIE JEST to wada kostki, bo sprawdzałem. Co robić??
[#2] Re: Hilfe!

@elt, post #1

No jeśli wczytujesz procesor, to się nie dziwię, że pamięć wariuje :D

[#3] Re: Hilfe!

@elt, post #1

No to dwie możliwości: albo zworka na karcie albo nofastmem w wbstartup :D
[#4] Re: Hilfe!

@elt, post #1

Jeśli to faktycznie nie wina pamięci to wyczyść styki na płycie gł i karcie oraz styki pamięci alkoholem - może się uda :)

[#5] Re: Hilfe!

@11MASTEr, post #4

Alkohol to podstawa! ;)

[#6] Re: Hilfe!

@11MASTEr, post #4

Styki mozna wyczyścic ale czemu od razu alkoholem? Chyba lepiej wspomagac siebie jakimiś % przy czyszczeniu
[#7] Re: Hilfe!

@Kokos, post #5

jasne :) a jak pójdzie coś nie tak to można od razu ze zgryzoty zażyć lekarstwo

[#8] Re: Hilfe!

@szulu, post #6

niby racja :) mozna użyć np. szamponu - jeśli nie pomoże to przynajmniej turbiszcze będzie ładnie pachnieć i nie dostanie łupieżu; a może nawet zacznie puszczać banki? kto wie

[#9] Re: Hilfe!

@elt, post #1

już mi rćce opadły..............................................................................................dobra już podniosłem. Cóż nic nie pomaga, karty nie widać też w boot menu, tylko właśnie ciekawe, że ten procesor działa. Alkohol teraz zastosujć na sobie :S
thx
[#10] Re: Hilfe!

@11MASTEr, post #4

Alkoholem???!!!

[#11] Re: Hilfe!

@Kitech, post #10

CO NA TO AS (hydrozagadka)?? ;)

[#12] Re: Hilfe!

@elt, post #9

Sprawdziłeś zworki na karcie? Może coś przy niej grzebałeś i usunąłeś jakąś zworkę? ;)
[#13] Re: Hilfe!

@szulu, post #12

A moze po prostu pamiec padla? Mozesz sprawdzic z inna koscia? BTW: Ludzie,skad te zdziwienie ze alkohol? Styki najlepiej czysci sie spirytem albo denaturatem :)
[#14] Re: Hilfe!

@DiloN, post #13

Odpowiedź chyba nie do mnie? A co do zdziwienia... To nie zdziwienie tylko żal, że ktoś może tak wykorzystywać ten związek chemiczny
[#15] Re: Hilfe!

@elt, post #9

Dokładnie tak samo zachowuje się BlizzardPPC jak padnie flaszka. Może to problem z ROMEM karty
[#16] Re: Hilfe!

@elt, post #1

Jeśli masz taką możliwość to sprawdź kartę na innej amidze lub z inną pamięcią. Kilka lat temu miałem problem, który wskazywał na uszkodzenie Blizzarda 1230: komputer zgłaszał się dłużej niż zwykle (dłużej trzeba było czekać na "niebieskie paski" na ekranie), zaczął się wieszać, nie wykrywał RAMu na karcie. I już szykowałem się do kupna nowej karty, a tu się okazało, że to Amiga szwankuje...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem