[#1] Ami-Humor :)
Amigowiec zostal porazony przez swoja ukochana Amige na smierc i poszedl do nieba. Staje przed Swietym Piotrem, a Sw. Piotr sie go pyta:
- Chcialbys, amigowcu, pojsc do nieba czy do piekla?
- Chcialbym sie rozejrzec - odpowiada amigowiec.
- Patrz, tak wyglada niebo - mowi Sw. Piotr - pokazujac dookola.
- Niby chlodno tu - inteligentnie zauwaza amigowiec.
- Teraz chodz, pokaze ci pieklo - mowi Sw. Piotr
Zjezdzaja do piekla, patrza, a tam gole panienki siedza na monitorach - na ekranach widac rajcowne d*.*y też - dookola leza Amigi, a nawet najnowszy model Amiga CD Power Belzebub z procesorem Motorola 40000000000, ktora ma 100 TMipsow.
Wracaja na gore - czyli do nieba - i Sw. Piotr sie pyta:
- No to jak - niebo czy pieklo?
- Nie obraz sie, Sw. Piotrze - ale ja wole do piekla - mowi amigowiec.
Dobra, pojechal na dol, wychodzi z windy a tu go dwa diably za bary i do beczki ze smola. Przestraszony amigowiec - krzyczy, co sie stalo z tamtym pieklem, ktore widzial poprzednio. Na to jeden z diablow odpowiada:
- To bylo DEMO, baranie, DEMO...

Znacie inne kawaly o Ami , badz Amigowcach??

[#2] Re: Ami-Humor :)

@ted, post #1

a wiesz za co Kain zabił Abla?
[#3] Re: Ami-Humor :)

@Valwit, post #2

Cosik kolega ted zamilkł - znaczy, pewnie się dowiedział ...
[#4] Re: Ami-Humor :)

@ted, post #1

Heh w orginale to byl z lame pecetowcem no ale ta wersja i tak jest smieszne

Btw. W piekle sa Pegi ?? ;)

[#5] Re: Ami-Humor :)

@ted, post #1

Najstarszy chyba kawał (moge spalic)

Przychodzi komputer do lekarza. Lekarz pyta:
- co sie stało ?
- A miga mi coś tam...

[#6] Re: Ami-Humor :)

@AmiChris, post #4

Ja w orginale znam z Billem Bramą :)

[#7] Re: Ami-Humor :)

@AmiChris, post #4

do piekłą trafiają tylko ci co nie chcę wypusciścić mos1.5
[#8] Re: Ami-Humor :)

@DiloN, post #5

Ja znam jeszcze dobry.. W sumie to nie o amidze tylko o atari..
Rozmawiaja dwaj jaskiniowcy
- wiesz, sprzedalem atari i kupilem patyk
Na to drugi
- kurde. ty to zawsze miales leb do interesow!

[#9] Re: Ami-Humor :)

@Lorak, post #8

Czy po przeczytaniu tego tylko mi do głowy przyszedł dialog:

- Przepraszam Pana, co to jest Atari?
- Atari?? Co Pan, ja nie jestem rolnikiem!

?

[#10] Re: Ami-Humor :)

@Kokos, post #9

zgadza się było cos takiego :)

[#11] Re: Ami-Humor :)

@11MASTEr, post #10

Ehh... Chciałbym się dowiedzieć czegoś o tych gościach co zrobili ten moduł muzyczny Anti-atari... :P

[#12] Re: Ami-Humor :)

@Kokos, post #11

google twoim przyjacielem :)
[#13] Re: Ami-Humor :)

@Valwit, post #2

Kain zabił Abla?
Czy Ain zabił Kabla?
Kain Aina, czy Ain Kabina?

[#14] Re: Ami-Humor :)

@Valwit, post #12

Kiedyś szukałem i coś marnie mi wyszło... Może jeszcze kiedyś się zdobęde... :P

[#15] Re: Ami-Humor :)

@Kokos, post #14

Akurat mam ten modul. W opisie pisze ze skomponowal to Vulture.
[#16] Re: Ami-Humor :)

@Phibrizzo, post #15

Tak. To oni. W którymś z MA CD dali nawet ich utwór ala disco-polo. Ale
nie powalił mnie. :)

Z takich scenowo-modowo-polskich rzeczy to pamiętam jeszcze Anti-maras
song, prezydemko (niezle) oraz plum-beep. :) No i mam oczywiście. :D

[#17] Re: Ami-Humor :)

@Phibrizzo, post #15

A ja mam MODka (Anty_pc_&_przepro) z takim tekstem:

- Panie, wiesz pan co to pecet?
- Co to ja rolnik jestem?

[#18] Re: Ami-Humor :)

@MikeN, post #17

"Zapodaj" jak możesz. :) Gdzieś się u mnie wala jeszcze anti-commodore. Koleś beka przez większość utworu i od czasu do czasu jest jakaś rymowanka, np:

Chcesz niestrawność mieć żołądka?
Zagraj sobie w Commodorka.

LOL.

A tło muzyczne jest zabawne. :)

[#19] Re: Ami-Humor :)

@Kokos, post #18

Już zapodaję:

http://miken1200.webpark.pl
[#20] Re: Ami-Humor :)

@MikeN, post #19

Heh. :) Dzęks. Ten Pentium strasznie jakiś... yyy... abstrakcyjny. :P A pod względem muzycznym takie strasznie minimalistyczne. No ale przecież nie o to tutaj chodzi.

Hmm... Tak sobie myślę, że tych anty-modów było całkiem sporo... Mody w sumie niewiele ważą, więc może warto by było je pozbierać i wstawić na jakiś serwerek (nawet webparkowy)?

Swoją drogą ciekaw jestem z którego roku są te moduły. :)

[#21] Re: Ami-Humor :)

@Kokos, post #20

Jeżeli dobrze pamiętam, to Webpark ma ograniczony miesięczny transfer (a może liczbą wejść) na darmowych kontach/stronach. Więc lepiej chyba otworzyć nowy dzial na PPA. Panowie admini, co wy na to?
[#22] Re: Ami-Humor :)

@MikeN, post #21

Bo ja wiem, po co powielać pomysły. Jest Aminet, jest też Amiga Music Preservation - http://amp.dascene.net/. Może lepiej w tym kierunku?

[#23] Re: Ami-Humor :)

@MikeN, post #21

A powiedz nam, jak Ty to widzisz, jak to ma wyglądać, kto się ma tym zajmować? Dział Rozrywka i w nim wszystko na wesoło? Tylko amigowe, czy takie komputerowe o wszystkim?
Jeden zainteresowany działu nie czyni, jak będzie większe poparcie, przykłady materiałów do działu... kto wie. Musimy się też z tym liczyć, że te dane to takie "zapchajłącze", transfery znacznie wzrosną, a nie chcielibyśmy na razie podnosić kosztów serwera. Uchylając nieco rąbka tajemnicy, powiem iż PPA zajmuje blisko 1GB na serwerze, logi kilkukrotnie więcej. :)

[#24] Re: Ami-Humor :)

@SirLEO, post #23

Tak, zgadzam się z Wami. A poza tym nie wszysko co jest "anty" jest śmieszne. Moduły "Anty Atari song" są całkiem fajne, ale te dwa modki to po prostu żenada do n-tej potęgi! Jeśli już cokolwiek miałoby być na serwerze PPA to już chyba lepiej jakieś praktyczne rzeczy?

[#25] Re: Ami-Humor :)

@SirLEO, post #23

Sorki, ale jak te kilka kilobajtów tekstu są w stanie zapełnić 1 GB powierzchni serwera? Avatarki? Te parę obrazków? Hmmm..
z tego co pamiętam na jednej płycie DVD da się zapełnić całą średniej wielkości bibliotekę w formie elektronicznej...( oczywiście pod warunkiem że nie są to Wordowe DOCi )
[#26] Re: Ami-Humor :)

@TJindy, post #25

Artykuly, obrazki, rodzynki...
Zreszta cala struktura SQL ze wszystkimi postami itp. tez swoje zajmuje...
W koncu serwis dziala juz pare lat...
[#27] Re: Ami-Humor :)

@SirLEO, post #23

Ja jestem za takim dzialem. Z tym ze musialby byc to dzial smieszno-amigowy (modki, dow****, jakis male pliki video). Oczywicie w gre nie wchodzily by mody anti Atari czy video Billa Ciasteczko, tylko materialy o Amdze
"Kurde" moglbym sie tym nawet zajac. Mam ndzieje ze nie jestem za bardzo rozbrykany i czasu nie zabraknie
[#28] Re: Ami-Humor :)

@Andrzej Drozd, post #27

Ja bym jeszcze chętnie widział jakieś stare/nowe (o ile sa) crazy dema. Tylko szkoda by było aby przez takie "goopoty" PPA ledwo chodziło. Poza tym trzeba by było obgadać jak to konkretnie miałoby wyglądać no i zapytać np w sondzie PPA czy ktoś w ogóle jest tym zainteresowany, żeby się nie okazało, że tylko pięć osób będzię zachwyconych. :) Obawiam się też ilości materiałów. Wydaje mi się, że ami-humor to nie jest worek bez dna i bardzo szybko dział stanie w miejscu - ale kto wie...

[#29] Re: Ami-Humor :)

@Kokos, post #28

Trzech izynierow z Apple i trzech pracownikow Microsoftu podrozowalo pociagiem na konferencje. Na stacji kazdy z pracownikow Microsoftu kupil sobie bilet, natomiast inzynierowie z Apple kupili tylko jeden.

"Jak trzech ludzi ma zamiar podrozowac na jednym bilecie?" - spytal pracownik Microsoftu

"Patrzcie, a sie przekonacie" - odpowiedzial inzynier z Apple

Wszyscy wsiedli do pociagu. Pracownicy Microsoftu zajeli swoje miejsca, natomiast trzech inzynierow z Apple wcisnelo sie do toalety i zamknelo za soba drzwi.

Krotko po odjezdzie przyszedl konduktor i zaczal sprawdzac bilety. Zapukal do toalety i powiedzial, "Bilety do kontroli".

Dzrzwi uchylily sie tylko troche i wylonila sie pojedyncza reka trzymajaca bilet. Konduktor popatrzyl, wszystko ok, wiec zabral go i poszedl dalej.

Pracownicy Microsoftu widzieli to i przyznali, ze byl to bardzo sprytny pomysl.

Po konferencji, pracownicy Microsoftu zdecydowali, ze skopiuja pomysl inzynierow z Apple i w trakcie powrotnej podrozy zaoszczedza troche pieniedzy. Kiedy dotarli na stacje kupili wiec pojedynczy bilet. Ku ich zdziwieniu inzynierowie z Apple wogole nie kupili biletu.

"Jak zamierzacie podrozowac bez biletu?" - zapytal jeden z zaklopotanych pracownikow Microsoftu

"Patrzcie, a sie przekonacie" - odpowiedzial inzynier z Apple

Kiedy wszyscy wsiedli do pociagu pracownicy Microsoftu wcisneli sie do toalety, a trzech inzynierow z Apple rowniez wcisnelo sie do toalety nieopodal.

Pociag ruszyl i krotko po tym jeden z inzynierow Apple opuscil swoja toalete, podzedl to toalety gdzie ukrywali sie pracownicy Microsoftu, zapukal i powiedzial
"Bilety do kontroli..."

[#30] Re: Ami-Humor :)

@Kokos, post #28

Kiedyś w PPA był już taki dział, tzn. właściwie sekcja Graffiti i zawierał co prawda obrazki,ale właśnie w tym stylu o którym tutaj dyskutujemy ;)

Dowód:
http://web.archive.org/web/20011023105917/www.ppa.o.k.pl/main.html

a właściwie
http://web.archive.org/web/20011023182605/http://www.ppa.o.k.pl/graffiti/index.html

i tam "Stuff - poprostu zdjęcia fajnego stuffu"

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem