[#1] Jaki LCD do Amigi ??
moze polecicie cos ?? bo szukalem cos co ciagnie pal-owe odswiezanie poziome i nic ciekawego nie trafilem ... a moze LCD z TV tunerem ma jakies analogowe wejscie RGB ... ale za bardzo nie wiem co to wlasciwie ... jedyne kryterium to zeby dalo sie w stare palowe gierki tez pograc ... moze ktos ma i poleci ??

pozdrawiam
jezyk
[#2] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@jezyk, post #1

Po prostu telewizor LCD.

[#3] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@jezyk, post #1

dowolny LCD + Scandoubler (najlepiej z FlickerFixerem). Będzie sporo taniej od TV LCD.
[#4] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@wali7, post #3

Niestety to często nie zadziała - ja tak kupiłem i sygnał ze scandoublera (ELBOX) jest "OUT OF RANGE" czy coś w tym stylu i z zabawy nici...
[#5] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@wali7, post #3

jestes pewien czy taniej ?? roznica z 200zl i zawsze masz TV ... zobacz sobie www.znak.pl ...

mnie raczej chodzilo o model ktory jest takim multisynciem ale LCD ...

jezyk
[#6] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@HiMark, post #4

Potwierdzam, większość monitorów LCD będzie miała problem z wyświetleniem obrazu ze scandoublera czy zewnętrznego tuneraTV. Można spróbować czegoś poszukać wśród modeli Philipsa na przykład. Najpewniej jest najpierw sprawdzić w sklepie przed zakupem.
[#7] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@stony, post #6

niewątpliwie warto sprawdzić przed zakupem.
bo jeśli chodzi o tryby w rodzaju DblPAL czy Multiscan Productivity (wiem, że w pytaniu chodziło o tryb PAL), to nie ma żadnego problemu - sprawdzałem na dwóch różnych LCD i działało.
[#8] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@wali7, post #3

Nie z kazdym monitorem LCD zadziala scandoubler, poniewaz wiekszosc LCD ma czestotliowsc odswierzania od 59Hz , wiec gdy podamy ze scandoublera sygnal PAL(50Hz) nie zobaczymy obrazu.
Dlatego najlepszym wyborem bedzie monitor z wbudowanym tunerem (wtedy mamy wejscie antenowe oraz composite) , albo ze samym zlaczem s-video bez tunera.
Sa rowniez takie modele TV/monitor LCD ktore maja wszystkie mozliwe zlacza , Dsub15, DVI, composite, antenowe , oraz Euro-SCART . I taki monitor powinien byc najlepszy dla amigi poniewaz obraz przez Euro jest duzo lepszej jakosci niz composite.
[#9] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@jezyk, post #5

Nie słyszałem jeszcze aby jakaś f-ma wypuścuła monitor multisync LCD.
Mam na myśli prawdziwy multisync taki jak np. M1438 który łapie wszystko od PAL aż do SVGA. (To był tylko przykład, o jakości obrazu nic nie mówmy)

[#10] Re: Jaki LCD do Amigi ??

@jezyk, post #5

W tym znaku to opłaca im się ściągać plazmowe monitory w takiej cenie?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem