[#1] Deluxe Paint a karta graficzna.
Witam,

Jak przebiega współpraca Deluxe Painta V z kartami graficznymi?

[#2] Re: Deluxe Paint a karta graficzna.

@Doktor No, post #1

Przebiega, rozdzielczosc dowolna, glebia tylko 8 bit.
Panowalo powszechne przekonanie ze na GFX lepiej
sprawowal sie PPaint, na pewno byl szybszy. Zaleta DP było
ze przed uruchomieniem pytal o rozdzielczosc w jakiej ma sie
uruchomic.

Pozdrawiam
[#3] Re: Deluxe Paint a karta graficzna.

@RadoslawF, post #2

ech, to byly czasy... ile picow sie w nim zrobilo...a ile animacji! Stanislaw Weslawski Rulez! ;) Pamietacie go?
[#4] Re: Deluxe Paint a karta graficzna.

@_arti, post #3

_arti napisał(a):

> Stanislaw Weslawski Rulez! ;) Pamietacie go?

Pewnie, że tak. Stanisław Węsławski znał DPainta na wylot, uczyłem się tego programu z jego cyklu w MA.

[#5] Re: Deluxe Paint a karta graficzna.

@RadoslawF, post #2

Przebiega, rozdzielczosc dowolna, glebia tylko 8 bit.

Tak czy owak, przebiega trochę "na siłę". Po zakupie karty graficznej proponuje co szybciej skasować DeluxPainta, tudzież umieścić go w katalogu "obiekty muzealne - nie używać".
Programy malarskie które każdy użytkownik karty graficznej mieć powinien, to takie programy które powstały tylko i wyłącznie z myślą o tychże kartach. Mam tu oczywiście na myśli duet TvPaint i PerfectPaint.

[#6] Re: Deluxe Paint a karta graficzna.

@_arti, post #3

jak nie, jak tak :)

[#7] Re: Deluxe Paint a karta graficzna.

@Mufa, post #5

Racja tylko ze np. ja przyzwyczailem sie do ppainta (nie jestem grafikiem,potrzebuje ogolnych operacji graficznych ) a te programy z wodotryskami sa jak dla mnie zbyt rozbudowane
i pokrecone
DPaint to nie wiem nie mam go bo to komercja
niewiem nawet czy na mosie dziala ;)

[#8] Re: Deluxe Paint a karta graficzna.

@Doktor No, post #1

Kiepsko. Niby cos tam dziala...ale na pewno nie dzialaja "wycinki" (galimtias). Zamiast DP uzyj darmowego PPainta (Aminet). Do grafiki 8 bit jest idealny. Do bardziej skoplikowanych zadan i trybow 16/24 uzyj darmowych - PerfectPainta i XiPainta. Darmowy jest juz takze ArtEffect 1.x (chociaz daleko mu do 2.x).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem