[#1] Przegrz
Witam kolejny raz na forum. Mam w AMI wpakowana palerke troche podrasowana G2 z 200MHz na 250MHz 68k z 25MHz na 33MHz.
Wczoraj zaowazylem nadmierne nagrzewanie sie jednego z ukladow i chcialem zapytac czy jest to (nie)normalen??? Wspomniany uklad znajduje sie

[#2] Re: CD... Przegrzewanie BlizzardPPC

@Lokaty, post #1

cd...
od strony bankow pamieci na lewej stronie zlacza.

[#3] Re: CD... Przegrzewanie BlizzardPPC

@Lokaty, post #2

To zastosuj lepsze chłodzenie - unikniesz zwieszek i przedłużysz życie prockom.

[#4] Re: CD... Przegrzewanie BlizzardPPC

@11MASTEr, post #3

Ja zrobilem tak:
kupiłem procek PII 333 MHz z radioatorkiem za 5 zeta; wywaliłem procka i przerobiłem odpowiednio radaiator by pasował na ppc dołzyłem coolerka i twraz mam chłodzenie z prawdziwego zdatrzenia, a nie ten mały mikrom montowany by faza :)

[#5] Re: CD... Przegrzewanie BlizzardPPC

@11MASTEr, post #3

Co do chlodzenia PPC i 68k to ujdzie chociaz pomysle nad jakims radiatorem. Bardziej sie obawiam o uklad, ktory - jak juz wczesniej wspomnialem - znajduje sie od strony gniazd na simm'y, a dokladniej to jest wewnetrzna strona (jesli chodzi o obudowe tower) - zobacz na:
www.amiga-hardware.com/download_photos/blizzppc_4_big.jpg
Uklad ten na podamym zdjeciu znajduje sie pod wenylatorem zaraz obok punktow lutowniczych zlacza karty. Dotykajac ten po kilku minutach od uruchomienia komputera mozna sie popazyc gdy dluzej przyczymie sie palec (ma jakies 60 moze wiecej stopni).

[#6] Re: CD... Przegrzewanie BlizzardPPC

@Lokaty, post #5

a jesteś pewien czy zyskując 25% więcej mocy PPC i 50% 68040 warto ryzykować spaleniem karty? ja bym wrócił do fabrycznych ustawień, względnie przetaktował układy mniej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem