[#1] GlowIcons - instalacja
Witam!
Jak mam zmienić sobie wszystkie ikonki w OS 3.9?
Wydaje mi się że OS 3.9 powinien mi zainstalowac fajne ikonki ale coś nie za dobrze to wygląda. Instalowałem go po raz pierwszy.
Czy glow icons są najlepsze czy są lepsze?
Gdzie mogę zassać z sieci Glow icons i czy jest do nich installer czy trzeba instalować na piechotę?
Mój sprzęt to A1200, PPC 240 060/50 64 RAM+BVision PPC.
Jak zainstalowałem wczoraj OS 3.9 i CGX i działam w rozdzielczości 800x600 i 1024x768 w 16 miljonach kolorów i wszystko pracuje bez problemu ale wydaje mi się że ikonki dostają z amało kolorów? I nawet jak chcę wyłaczyć w PREFERENCJACH żeby nie pokazywał obramowań ikonek to wyłączam a system dalej pokazuje ikonki w ramkach! Dlaczego tak się dzieje?
[#2] Re: GlowIcons - instalacja

@Marciny, post #1

1. Mnie się podobają ikonki z Os3.9, ale to oczywiście kwestia gustu. Spróbuj może w Prefs/Palette (Edycja/Przyklady ustawień) zmienić tło - powinno wszysko nabrać wyrazu.
2. Kiedyś instalowałem Glow Icons i miały installer, niestety strona z której ściągałem już nie istnieje.
3. Wyłączenie ramek w Prefs/Workbench u mnie działa.
[#3] Re: GlowIcons - instalacja

@Marciny, post #1

Dzisiaj lupiłem 2 CD na www.versalia.de
Glow Icons Collection i Glow Icons Collection 2.
Powinny dojśc do mnie w ciągu tygodnia.
Czy ktoś z Was wie czy są tam installery ikonek żeby przeinstalowały mi wszystkie ikonki w systemie automatycznie, czy raczej musze to robić ręcznie?
Dzięki
[#4] Re: GlowIcons - instalacja

@Marciny, post #3

Poszperaj też wśród NewsIcons, są zgodne z GlowIcons. Co do estetyki, to kwestia gustu - mi się podobały dużo bardziej NewIcons....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem