[#1] Pora pytać mądrzejszych.
Proszę o pomoc.
Mam A600 HD z 1 Mega pamięci, Workbench2.1. Chciałem zainstalować Lemings2. Ściągnąłem najnowszą instalkę ze strony WHDLOAD, gra się zainstalowała do końca, ale po próbie uruchomienia, kliknięciem na ikonkę Lemings2, pojawia sie komunikat o braku wystarczającej pamięci do załadowanie Lemings2.slave i na tym koniec. Niestety nie wiem co jest źle.
Może ktoś moi pomoże - nigdy na tym forum się nie zawiodłem
[#2] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@Krzycho, post #1

1MB (częściowo wykorzystywany przez system) to za mało. Ewentualnie spróbuj usunąć (lub umieścić w nawiasach) parametr PRELOAD w ikonie Lemmings2 .
[#3] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@Krzycho, post #1

Dodam jeszcze jeden problem. Przy instalowaniu NorthAndSouth, po włożeniu dyskietki i kliknięciu dalej, pojawia się komunikat "DIC has failed to create a diskimage" i instalacja jest przerywana - ale czemu???
[#4] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@Krzycho, post #3

Może instaler nie obsługuje tej wersji gry, która posiadasz. Zwykle instalery obsługują tylko oryginalne wersje gier (z pirackimi, które moga zawierać crack intra na przykład) nie zadziałają. Jeśli masz oryginał jedyne co moge doradzić to skontaktowanie się z autorem instalera w celu dopisania obsługi tej wersji.

[#5] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@Konrad Klar, post #2

Podejrzewam, że usunięcie parametru PRELOAD również nic nie da. W wymaganiach slave'a do Lemmings 2 jest napisane, że gra wymaga 0.5 MB Chip i 0.5 MB Fast (dla dodatkowych efektów jeszcze dodatkowe 0.5 MB Chip). Tak więc na 1 MB Ram w A600 Lemmings 2 na pewno nie ruszą (pod WHDLoad).
[#6] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@mailman, post #5

Dzięki, tak myślałem, mało Ramu.
[#7] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@grxmrx, post #4

Chyba to nie tu jest problem. Dotyczy to nie tylko tej gry. Gry (.adf) wraz z instalerami są sciągniete z sieci. Problem tkwi chyba gdzie indziej.
[#8] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@Krzycho, post #7

Chyba jednak nie. Gry korzystajace z instalera WHDLOAD wymagają zawsze wiecej niz 1MB pamieci.
Tak juz jest zrobione i nie pomogą zadne czary.
No chyba ze zainstalujesz gre w sposób tradycyjny.(oczywiscie jesli gra jest dosowa)
[#9] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@Krzycho, post #7

Skoro gry ściągasz z sieci, to też może być problemem. WHDLoad w 80-90% wymaga oryginałów.
[#10] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@mailman, post #9

no nie zupelnie jak podanow czesniej duzo gier na sieci jest juz w wersj wraz whdload (jednak czesto sa to gry nie zlamane i wymagaja orginalnych kodow a tych juz np. nie ma)

[#11] Re: Pora pytać mądrzejszych.

@jimiche, post #10

Raczej nielegalnie są dostępne... ale zgadza się, to już inna bajka.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem