[#1] ZACZYNAM Z AMIGĄ 1200!!!!! POMÓŻCIE!!
Cześć

Chciałbym rozpocząć sobie zabawę z Amigą 1200. Mam okazje kupić za 50 zł Płytę Amigi 1200 rev 1d4 z ROM 3.0. Opłaca się?? Chce ją wsadzić w obudowe AT, mam zasilacz AT, nagrywarke PHILIPS X2, Dysk 20gb. Stację od PC, myślę, że karte TURBO uda mi sie załatwić. Najchętniej poszedłbym na zamianę, KARTA TURBO, za części od PC, ale to nie ważne teraz. Więc doradźcie mi, czy warto kupić za 50 zł, i czy da mi sie zamkontować te podzespoły. Wiem, że zasilacz trzeba mu kończówkę przerobić. Jestem elektronikiem, więc myśle, że lutownie itp. nie będzie prblemu. Chciałbym zrobić, też przejściówki, żeby podłączyć klawiere od PC itp. Prosze o wskazówki bo mega sie napaliłem na to...
[#2] Re: ZACZYNAM Z AMIGĄ 1200!!!!! POMÓŻCIE!!

@Hubert, post #1

Mam okazje kupić za 50 zł Płytę Amigi 1200 rev 1d4 z ROM 3.0. Opłaca się??
spoko

Dysk 20gb.
do tego będzie potrzebne 4xEIDE albo najlepjej FasATA

Stację od PC
trzeba będzie zamienić jakieś 2 żyły w tasiemce. Poszukaj dokumentacji na Aminecie.
[#3] Re: ZACZYNAM Z AMIGĄ 1200!!!!! POMÓŻCIE!!

@R-Tea, post #2

no nie wiem, ja identyczna plyte kupilem za 10 zl...
[#4] Re: ZACZYNAM Z AMIGĄ 1200!!!!! POMÓŻCIE!!

@Mat, post #3

No to dostałeś ją za darmo.
Rozstrzał cen jest duży. Jak komuś brakuje na piwo to i całą Amigę za pare zł odda.
Nie mówie tu o amigowcach
[#5] Re: ZACZYNAM Z AMIGĄ 1200!!!!! POMÓŻCIE!!

@R-Tea, post #4

Pewnie. 10 to kosztuja same romy 3.0.
[#6] Re: ZACZYNAM Z AMIGĄ 1200!!!!! POMÓŻCIE!!

@Andrzej Drozd, post #5

Co wcale nie znaczy, że ktoś miał już nieużywaną A1200 gdzieś w czeluściach szafy/strychu, i znalazł się "szaleniec" który chciał to wziąść i na dodatek jeszcze 10 zł dał!

[#7] Re: ZACZYNAM Z AMIGĄ 1200!!!!! POMÓŻCIE!!

@Prince, post #6

no to fajnie ze jescze ludzie sie chcą pobawić bo dlamnie to jest extra hobby
co do karty turbo to rozglądaj sie za ppc bo uzywajac 68k w niedlugim czasie powiesz ze jest za wolna
noi mediatorek by ci sie przydal voodoo 3 i sb128
no tylko niepchaj sie w sloty zorro bo to przezytek za niewielka kase a karty do niego sa nie dostepne i drogie
i z takim sprzetem to mozna sie bawić
pozdro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem