[#1] PS2m
Witam

Wiem ze temat byl wiele razy poruszany na stronach forum ale mam jeszcze jedno pytanie czy istnieje jakis polski opis jak zrobic samemu PS2m czyli interfejs myszy PC do Amigi

Bede wdzieczny za odpowiedz
[#2] Re: PS2m

@Ulrad, post #1

Ze spolszczonym opisem jak wykonac PS2M sie nie spotkalem, ale jestem w trakcie robienia tejze przejsciowki wiec jak masz jakies pytania to wal na forum albo na priv. Jezeli bede w stanie to z przyjemnoscia pomoge (zaznaczam ze nie mama stalego dostepu do netu)

[#3] Re: PS2m

@Ulrad, post #1

Jest :D Nie wiem skąd, ale ja mam opis po polskiemu

[#4] Re: PS2m

@mr.Dark, post #3

masz ze strony r-mik.com.pl, ktora znikneła w sieci:
http://web.archive.org/web/20030207230532/www.r-mik.com.pl/spis_amiga.htm
[#5] Re: PS2m

@Norbert, post #4

Zgadza się :)

Dołączam prosty schemat wykonania urządzenia na kawałku uniwersalnej płytki. Pare osób (w tym ja) już z niego skorzystało i interfejs działał

http://mrdark.ufo.o.k.pl/aos/ps2m.png

[#6] Re: PS2m

@mr.Dark, post #5

Widze ze ten schemacik opiera sie o PIC16F84. Ja kupilem PIC16F628 wiec nie bede mogl skorzystam z twojego schema. Jestem ciekaw czy na tym mikrokontrolerze bedzie wszystko sprawnie dialac? Pogrzebiemy zobaczymy!! :D

[#7] Re: PS2m

@Lokaty, post #6

We Wrocku nigdzie nie można było dostać tej kości. Natomiast PIC 16F84 był powszechnie używany do odbioru C+ "bez abonamentu" ;)
Nie było więc problemu z zakupem i z zaprogramowaniem go.

[#8] Re: PS2m

@mr.Dark, post #7

używany do odbioru C+ "bez abonamentu"

Hehe, czasami trzeba tez "kupic" komorke za 1 zl, aby "wyjac z niej drogi procek" ;)
[#9] Re: PS2m

@Andrzej Drozd, post #8

Czy ktos moze podeslac do mnie ten schemacik ale tak zrobiony jak dla prawdziwego amator tzn z rozpisem gdzie kazdy kabelek ma byc podlaczony i do ukladu i do wtyczek

Pozdrowionka dla wszystkich :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem