[#1] BPPCfix
BPPCfix - gdzie mogę go ściągnąć z internetu albo proszę przesłać mi go na e-maila.
Dziękuję

[#2] Re: BPPCfix

@martinflash, post #1

BPPCfix znajdziesz tu:
http://devnull.owl.de/~frank/BPPCFix.lha
Nie lepiej Ci uzyc BlizKicka?

[#3] Re: BPPCfix

@Lokaty, post #2

Używałem tego BlitzKicka i dalej nic nie działa! Jak chcę odpalić Wipeout to znowu wyskakuje okienko że PPC.lib jest aktywnai czy wykonać terminate. I wykonuje terminate i wszystko się zawiesza. A jak ustawie w Pref>WarpOS w opcjach terminate na 0, 1 lub na 2 to wciąż to samo.
Spróbóje BPPCfiź (jak oczywiście dobrze to zrobie).

[#4] Re: BPPCfix

@martinflash, post #3

U mnie dzieje sie to samo - z jakiegos powodu nie chce mi dzialac ten modul BK , mam wiec w s-s dopisanego BPPCFix'a , po wielu probach doszedlem do wniosku , ze nie da sie inaczej . Nie mam bladego pojecia dlaczego tak sie dzieje .

[#5] Re: BPPCfix

@Darek S., post #4

Modki do BK sa dwa. Sprawdzales z oboma ? Warto sie tez upewnic czy masz najnowsza wersje BK.
[#6] Re: BPPCfix

@Marcin 'Morgoth' Kurek, post #5

BK mam na pewno najnowszego , ale nie wiedzialem o tym drugim modku .
Na razie dobrze chodzi to nie ruszam .

[#7] Re: BPPCfix

@Darek S., post #4

U mnie dokładnie też tak samo i jak dopisałem w s-s BPPCfix to już jest OK.
Nie mogłem chyba sobie poradzić z BlitzKick'iem (coś źle ustawiałem albo to była starsza wersja).
Ale już działa i jest OK, jeszcze musze nie wiem co zainstalować bo jak chce odpalić Wipeout to w wyborze nie mam nic w Hardware?
Nie wiem da czego? i moge użyć opcji PLAY w WINDOW i jak to odpalam to gra nie idzie tylko wyskakuje okienko.
Czy to znaczy że jest źle zainstalowany Warp UP czy ten drugi Power UP?
Troche jestem w tym zamieszany bo to moje pierwsze PPC i BVision.

[#8] Re: BPPCfix

@martinflash, post #7

Ja mam S-S na samym początku:

C:BppcFix_>NIL:_install_reboot
(Zamiast podkreśleń spacje)

A co do WipeOuta, to jakie okienko wyskakuje?
Wydaje mi się, że to raczej wina Warp3D, PowerUP w tym miejscu ma najmniejsze znaczenie.

[#9] Re: BPPCfix

@martinflash, post #1

BPPCfix

Olej dziadostwo ;) . Nie dzila na kilku BlizzardachPPC, np. na moim. Najlepiej uzyj Blizzkicka np. tak:
C:BlizKick KICKFILE=Devs:40.68_a1200.rom EXTRESBUF=460800 SPEEDROM MODULE BPPCFix11 exec.library ram-handler shell HappyENV-Handler kingcon-handler mathffp.library NoClick romfixes NewAlert MoveVBR SpeedyIDE FusionReserve quiet

Pamietaj ze jezeli masz ta "felerna" karte, to koniecznie musi byc - BPPCFix11. Inne "fixy" nie dzialaja ;)
[#10] Re: BPPCfix

@Andrzej Drozd, post #9

Aha, dodam ze na WB3.9 parametry BlizKicka musza byc nieco zmodyfikowane, nestety nie pamietam ktore. (Chyba chodzi o "-" (?)).
[#11] Re: BPPCfix

@Darek S., post #4

Masz Boing Bag 2 zainstalowany?
Jeżeli tak to sprawa jest oczywista - wina BB2 ze nie dziala ci modul z BlizzKicka. U mnie przestal dzialac jak zastosowalem BoingBag2 a dokladniej kiedy AmidaOS ROM Update jest w uzyciu. Sprawdz.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem