[#1] Muzyka z CD na Ami.
Witam.
Już mi się wszystko miesza. Co trzeba zrobić, żeby słuchać muzyki z CD na Amisi przez Paulę (gierki słychać dobrze)?

A1200/BPPC/OS3.9 (oprócz tego 128MB RAM; BVision; twarde dyski; odtwarzacz DVD; nagrywarka CDRW; ...).
[#2] Re: Muzyka z CD na Ami.

@Kitech, post #1

Użyć np. SongPlayera, Paula nawet w 14 bitach brzmi dobrze.
[#3] Re: Muzyka z CD na Ami.

@Sylwester, post #2

Jasne, jest to jakiś pomysł. A czemu do jasnej anielki systemowy (OS3.9) PlayCD pokazuje, że utwór leci, a nic nie słychać?!
[#4] Re: Muzyka z CD na Ami.

@Kitech, post #3

Bo systemowy odtwarzacz nieleci przez paule !!!
Tylko kontroluje napęd ;)
Dżwięk jest wtedy przez wyjście na tyle tower jak masz podłączone lub przez wyjście słuchawkowe.
[#5] Re: Muzyka z CD na Ami.

@phl22, post #4

To łobuz parszywy. Czy coś mogę zrobić, np. AHI? Nie bardzo chce mi się kombinować z jakimiś przejściówkami, rozdzielaczami, ... !
[#6] Re: Muzyka z CD na Ami.

@Kitech, post #5

Chyba ci się nieuda.Co do tego pozostaje kupno lub zrobienie mixera.
[#7] Re: Muzyka z CD na Ami.

@Kitech, post #1

Widzę, że masz kartę BVision. to dobrze, dzięki niej będziesz miał lepszy dźwięk :)
Zmienną 56KHZAUDIO w ENVARC: ustaw na "1"
Do odtwarzania polecam SongPlayer 1.53, moim zdaniem jakość dźwięku lepsza niż w nowszej wersji.
Wielu się ze mną teraz na pewno nie zgodzi, lecz najlepszą jakość dźwięku (nie tylko CD, również MP3) poprzez Paulę uzyskałem wyłączając w opcjach odtwarzanie przez AHI. Wyłącz również opcję "częstotliwość miksowania". Ale oczywiście zachęcam do eksperymentowania z AHI.

[#8] Re: Muzyka z CD na Ami.

@Prince, post #7

O Jezu teraz, to dopiero jestem ogłupiały. Ściągnąłem jakiegoś SongPlayera z Aminetu, ale brak ikonki uruchamiającej. On chodzi z Shella? I uprzejmie proszę o nie nabijanie się z mojej "wiedzy".
[#9] Re: Muzyka z CD na Ami.

@Kitech, post #8

Chyba ściągnąłeś coś innego :) Po rozpakowaniu archiwum program praktycznie gotowy do działania.
Oczywiście jest ikonka. Archiwum ma ponad 500 kilo. Na Aminecie dostępna wersja 1.62

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem