[#1] Uładniacz guzików
Czy jest pod WB3.1 jakiś uładniacz guzików do stylu XEN. W MCP jest GadTools, lecz przy MCP, system głupiał. Np. dyskietka formatowała się 5 min.

[#2] Re: Uładniacz guzików

@Korni, post #1

VisualPrefs
[#3] Re: Uładniacz guzików

@Korni, post #1

W MCP jest GadTools, lecz przy MCP, system głupiał. Np. dyskietka formatowała się 5 min.

Nie glupial tylko mozliwe ze dyskietka byla lekko walnieta, a w TrackDisk powtorzanie miales ustawione np. na 10x (tak jest standardowo). Ustaw na 1 i juz. Dyskietka ma "lapac" odrazu, a jak nie, to do kosza z nia
Dodatkowo moze cos pokobinowales z innymi parametrami? np. opoznienie kroku mam - 3000, regulacji - 15000, kalbracji - 4000
[#4] Re: Uładniacz guzików

@Andrzej Drozd, post #3

Ustawienia miałem standardowe, wyłączyłem wszystkie formatowania, trackdisky i itp. i to samo było. Wyłączyłem i wszystko wróciło do normy.
A może jeszcze raz zainstaluje MCP. Z MCP settlersi mi nie działały, ale odkąd mam 040 to i tak mam wersję JSTWHD.

[#5] Re: Uładniacz guzików

@Masta Krishna, post #2

O nie!!! VP zjada mi za dużo CHIPu. Bitmap i tak bym niepodkładał. SysIhack mi wystarczy.

[#6] Re: Uładniacz guzików

@Korni, post #5

Zainstaluj FBlita, wtedy zamiast chipu będzie zjadał fast ;)

[#7] Re: Uładniacz guzików

@grxmrx, post #6

FBlita i Systempatcha mam już od początku jak "zrobiłem" system. VP i tak zjada mi CHIP :(

Ja chcę ładne guziki!!! ROMu3.1 nie mam przez co 3.9 nie można mieć, a kick 3.1 mi nie działa buuu. Ja chce chociaż ten działający kick3.1.

[#8] Re: Uładniacz guzików

@Korni, post #7

Moze masz po prostu FBlita w trybie Include.... Skonfiguruj go dobrze w trybie Exclude i VP nie bedzie zjadal CHIPu... Ewentualnie dodaj TASK VisualPrefs do listy Include...
[#9] Re: Uładniacz guzików

@Masta Krishna, post #8

FBlit'a mam na standardowych ustawieniach. Jeszcze sprawdzę te tryby.
Ale jakoś VP mi nie podchodzi, może spróbuje jeszcze raz z MCP, ten nie zjadał CHIPu i oprócz guzików, miał też wbudowanego SysIHacka :D

[#10] Re: Uładniacz guzików

@Korni, post #4

A może jeszcze raz zainstaluje MCP

A ktorej wersji uzywales? Nowych nie znam, natomiast stare oprocz 1.32 (pelna bez beta) sa niestabilne. 1.32 "jest jak skala" ;)

[#11] Re: Uładniacz guzików

@Korni, post #9

miał też wbudowanego SysIHacka

Ma tez "szybkie kreslenie lini". Meszanka tej opcji, fblita i romu 3.1 (mozesz mapowac) niezle dopali predkosc okienek na AGA.
[#12] Re: Uładniacz guzików

@Andrzej Drozd, post #11

Mam wersję chyba 1.33 lub 1.32. Zainstalowałem MCP, szybkie kreślenie linii mam w SystemPatchu2. Musiałem wyłączyć jeszcze WBAbout, i AssignWedge, bo mam REQATTACK. Z tymi opcjami system się wieszał. Skasowałem jeszcze nowszy konfigurowalny ASL, bo też z MCP, się coś ciął. Próbowałem wyłączyć Reqpatch'a ale nic to nie dało.

W każdym razie teraz jest dobrze.
... i mam ładne guziki

[#13] Re: Uładniacz guzików

@Korni, post #12

szybkie kreślenie linii mam w SystemPatchu

Aha...kiedys to odpalilem ale za kzdym razem cos sie wieszalo.
[#14] Re: Uładniacz guzików

@Andrzej Drozd, post #13

systempatch mi się nie wieszał, ale chyba też nic nie dawał.
Na pewno ciekawą propozycją jest (nie pamiętam dobrze nazwy, w MCP jest dla tego programu opcja w sysihack) NewPropGadget3D (na pewno nie taka długa nazwa) - jest na Aminecie.
[#15] Re: Uładniacz guzików

@Korni, post #12

Z całym szacunkiem dla Twoich suwerennych wyborów, ale...
Mówisz, że nie lubisz MCP, bo wiesza system, jednak do SystemPatcha 2 zastrzeżeń nie masz. A taka zamiana, to trochę jak "z deszczu pod rynnę", zakładając, że można w przypadku MCP 1.32 mówić o jakimś "deszczu".
Przynajmniej u mnie SystemPatch miał problemy sam ze sobą, więc nie wątpię, że w parze z MCP stwarza problemy tym bardziej. Ale "SystemPatch zawinił, MCP powiesili", czy jakoś tak...
Pozdrawiam.
[#16] Re: Uładniacz guzików

@Konrad Klar, post #15

najnowsza wersja MCP to chyba 1.44
może warto tą wypróbować?
[#17] Re: Uładniacz guzików

@Jarek, post #14

chyba znalazłem... archiwum z ciekawym programem (jeśli to ten... ;) ) jest tu

[#18] Re: Uładniacz guzików + bonus

@Jarek, post #17

Sztuka tkwi w odpowiednim dobraniu opcji odpowiedniej instalacji, i czytaniu dołączonych dokumentów, do tychże programów.

W MCP mam wyłączone kilka opcji które gryzą się, a to z REQA, a to z SYSPATCHEM.

Zgrałem biblitotekę newicons.library z drawera HE w archiwum z NI.
Przestawiłem NI w RTGMode i teraz ikonki ładują się do Fastu, jest tylko jeden szkopuł. Otóż gdy przenoszę ikonki zamiast ikonki mam jakąś "kaszankę" w kształcie ikonki.

Spróbuje ustawić w SystemPatchu2 opcje NG (Nographics). Orson mówił, że mu to pomogło.

A kto używa tej nowszej biblioteki exec.library, o której jest mowa w guide od SystemPatcha? Dobre toto?

[#19] Re: Uładniacz guzików + bonus

@Korni, post #18

Na tą kaszankę z ikonkami poradzi... fblit :)
...albo jakiś system RTG

(ewentualnie coś innego :D )

[#20] Re: Uładniacz guzików + bonus

@Jarek, post #19

FBlita oczywiście mam. Za pomocą instrukcji przestawiłem na jakiś inny tryb obsługi przesuwania ikonek (w Fblicie wyłączyłem dwa patche, i włączyłem jeden). Teraz NI przesuwają się ładnie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem