[#1] Amiga 1200 Scandoubler i LCD
kto używa LCD z Amigą i Scandoublerem podajcie jakie macie modele i czy współpracują bezproblemu, bo chciałbym zakupić :D

[#2] Re: Amiga 1200 Scandoubler i LCD

@seb@, post #1

czy naprawde nikt nie ma :(

[#3] Re: Amiga 1200 Scandoubler i LCD

@seb@, post #2

Ja używałem LCD z Amigą (bez scandoublera) i tylko MULTISCAN działał OK. DBLPal czy DBLNTSC - z tego co pamiętam - miały za niską częstotliwość o czym wyświetlacz informował (nie wyświetlając oczywiście obrazu z Amigi).
Wyświetlacz LCD ma sens chyba tylko przy kartach (ewentualnie wtedy też, jak ograniczasz się tylko i wyłącznie do Multiscan, ale po co wtedy scandoubler... )

(scandoubler działa chyba podobnie jak tryby DBL, jeśli jednak - czego nie wiem niestety - produkuje sygnał o częstotliwości powyżej 31kHz, to obraz z niego na pewno będzie wyświetlany na LCD)

Ostatnia modyfikacja: 22.08.05 09:22
[#4] Re: Amiga 1200 Scandoubler i LCD

@seb@, post #1

Możesz kupić TV LCD 14` - wtedy bez problemu będzie wyświetlał PAL (nie drażnąc oczu) i Multiscan też złapie (takie TV mają też wejście jak zwykłe monitory i mogą wyświetlać obraz z komputera).
Nie potrzeba scandoublera, można swobodnie używać Ami tak jakby była podłączona do monitora PAL a jakość obrazu lepsza i ulga dla oczu ogromna.
[#5] Re: Amiga 1200 Scandoubler i LCD

@seb@, post #1

Witaj.
Trochę długo, bo urlop. LCD Philips 150S3 15" , scandoubler wewnętrzny Mikronik (oczywiście bez ff). Obraz Workbencha bardzo ładny (BVision). Gierki w Palu takie sobie (scandoubler). Nie te proporcje ekranu (ok. 1/4 wysokości, to czarny pas u dołu oraz o ok. 1/3 cieńsze czarne pasy dokoła - dla opcji "Auto" monitora). Brak ff powoduje widzialność pionowych pasków. Faktem jest za to, że obraz nie miga i nie męczy oczu. Pomysł z telewizorkiem LCD do Palu jest chyba rzeczywiście najlepszy. Jak sobie taki kupię to dam znać.
Pozdro.

[#6] Re: Amiga 1200 Scandoubler i LCD

@seb@, post #1

znalazłem taki panel Czćstotliwość pozioma 31 - 80 (wejście cyfrowe), 24 - 80 (wejście analogowe) KHz

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem