[#1] Co mam kupic
posiadalem kiedys amige i teraz mam chec do niej wrocic mam pytanie co musze kupic aby np. chodzila mi muzyka , mogl oglądac zdjecia , wchodzic do netai otwarzacc mpeg
[#2] Re: Co mam kupic

@Lamus_new, post #1

1200/4000 z procem przynajmniej 040 i kartą gfx. Ewentualnie Peg 1/2 albo a1/ua1.

Ostatnia modyfikacja: 24.08.05 10:51
[#3] Re: Co mam kupic

@Fazior, post #2

Proponuje Pegasosa - jak nie MorphOS zawsze mozna bez problemu postawic Linuksa.

AmigaOS4 - owszem, fajny, ale z hardware-key'em za ponad 4000pln - nie polecam ;)
[#4] Re: Co mam kupic

@Fazior, post #2

Proponuję takio zestaw:

A1200 tower Rev2B rom3.1 + hd 4gb + cd52xspeed + Apollo 1240/40 32fast i Może fast-ata.
Jak nie wiesz co to znaczy napisz do efunzine-oświecą cię, ale ceny mają wysokie, choć bubla u nich raczej nie kupisz a i masz gwarancję.

[#5] Re: Co mam kupic

@Orson, post #4

Biorąc pod uwagę stosunek ceny do możliwości tego zestawu co podałeś, to chyba jednak lepiej Pegasosa...
[#6] Re: Co mam kupic

@Orson, post #4

i na tym maja mpega latac?...
[#7] Re: Co mam kupic

@niezalogowany _arti ;), post #6

Mpeg to chyba raczej od biedy 060 @ 66 albo PPC 240 + bvizja (mowa o classicu)

[#8] Re: Co mam kupic

@malin666, post #7

PPC 240 + bvizja

No, taki zestaw to juz nie odbiedy ;)
Na tym chodza dobrze mpegi i DivXy do okolo 400x300. Poularnych ostatnio XVidow (duza kompresja przy dobrej jakosci) juz nie pociagnie plynnie nawet w 320x200.
[#9] Re: Co mam kupic

@malin666, post #7

PPC 240 + bvizja

No, taki zestaw to juz nie odbiedy ;)
Na tym chodza dobrze mpegi i DivXy do okolo 400x300. Poularnych ostatnio XVidow (duza kompresja przy dobrej jakosci) juz nie pociagnie plynnie nawet w 320x200.
[#10] Re: Co mam kupic

@Andrzej Drozd, post #9

mówiłem że od biedy 060 a PPC to już wypasik :D

[#11] Re: Co mam kupic

@Lamus_new, post #1

Ja z kolei proponuje MicroA1 - w przeciwieństwie do Pegasosa i MOSa -AmigaOS4 się rozwija i kolejne ulepszenia są dostępne dla użytkowników (ale teraz wsadziłem kij w mrowisko )
[#12] Re: Co mam kupic

@amigafan, post #11

Ta, tylko gdzie ją dostać i te horrendalne ceny. Ps. gdzie sobie wsadziles;)?

Ostatnia modyfikacja: 24.08.05 11:37
[#13] Re: Co mam kupic

@amigafan, post #11

e tam, zara kij w morwisko, to nie E*ec ;)
[#14] Re: Co mam kupic

@amigafan, post #11

jaki kij ;) przyjdzie Mufa i zrobi pożądek

a ja polecam jakiegoś Pegasosa, nawet I(czy II) bo przy G3 i 600Mhz wszystko ładnie śmiga.
a i teraz cena jest na nie niska...eFunZine 1200zł a gdzieś jest ogłoszenia na ppa Pegasos z April + Ram za 1200

[#15] Re: Co mam kupic

@Lamus_new, post #1

Proponuje pegasosa mojego.Jest o wiele szybszy od klasycznych amii kasowo tanszy :D
[#16] Re: Co mam kupic

@Lamus_new, post #1

posiadalem kiedys amige i teraz mam chec do niej wrocic mam pytanie co musze kupic aby np. chodzila mi muzyka , mogl oglądac zdjecia , wchodzic do netai otwarzacc mpeg

Absolutne minimum to A1200 PPC 160Mhz / 040.
Jakieś 16MB ramu o ile chcesz zostać przy OS3.1.

Dla większego komfortu wskazane jest karta graficzna i więcej pamięci.

[#17] Re: Co mam kupic

@Mufa, post #16

Jeśli już mowa o ami to najtaniej i najlepiej wyjdzie zakupić PEgaza I z G3 600mhz. I tanio i szybko.
Jeśli ktoś chce classica to z 040 do zabawy a do Filmów i mp3 to PPC 160mhz wystarczy. (oczywiście z Bvision)

[#18] Re: Co mam kupic

@Orson, post #4

Bubla raczej niekupisz....
Kupiłem kiedyś i to 2 buble, ale bez problemu zwrócili kasę.
[#19] Re: Co mam kupic

@krismiszcz, post #14

Widzę krismiszcz że lubisz innym doradzać co mają zrobić, ale sam chyba masz z tym problemy.
Od 2 miesięcy masz problem by rozliczyć się ze mną odnośnie obudowy tower do A1200 (zapewnie tej samej, którą chciałeś sprzedać jakiś czas temu na giełdzie w PPA).

[#20] Re: Co mam kupic

@amigafan, post #11

A bardzo jest zwinięty? ;)

[#21] Re: Co mam kupic

@Orson, post #17

dzienki za odpowiedzi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem