[#1]
Kilka pytan - pomóżcie bo jestem pare lat do tylu
witam, kiedys mialem amige, ale to byla zwykla 1200,hdd,cd,amigaos3.0 ale to bylo juz dobrych kilka lat temu i wogule przez ten czas nie wiedzialem ze amiga dalej sie rozwija, bylem pewien ze juz umarla na dobre.
czy moglby ktos mi wyczerpojaco wytlumaczyc kilka spraw:
- jaka jest roznica miedzy amiga a pegasosem
- roznica miedzy morpos a amigaos
- jaki sprzet kupic zeby mi wszystko smigalo (divx tez i to w normalnych rozdzielczosciach a nie tam jakichs pomniejszonych), gdzie mozna kupic TANIO:D jakas amisie.
- czy np jak postawie sobie linuxa to jest to zwykly linux? czy normalnie moge zainstalowac np Firefoxa czy cokolwiek co jest na platforme linuxa? bo sa i gierki wypasne i programy popularne i normalnie mozna smigac? czy moze zamula?
- jeszcze jedno, gdzies wyczytalem ze jest jakis E-UAE (emulator) na amige, tylko po co? przecierz to amiga wiec chyba jak wrzuce sobie starego superfroga do flopa pykne reset to powinienem grac co nie?
- jak jest ze sprzetami pod usb albo pci, np karta tv, albo cokolwiek takiego, skad sie bierze do nich stery - przecierz na cd daja glownie do maca, linuxa i windozy.
pozdro i z gory dzieki :)
ps. nie piszcie skrotami specyfikacji technicznej bo niektorych rzeczy nie lapie