[#1] Mediator i co dalej ??
witam mam A1200 Apollo 68040 40 mhz 32 ram, mediator a w nim S3 Virge, rtl 8139, sb128.

mam pytanko.

jak to uruchomic.

co sciagnac co zainstalowac aby to dzialalo pod AOS3.9

prosilbym o jakies linki i podpowiedzi.

z gory dziekuje.

[#2] Re: Mediator i co dalej ??

@ZimA, post #1

Powinieneś mieć oprogramowanie Elboxu razem z Mediatorem. Jak nie masz, to wyślij do Elboxu maila na support@... Prócz tego dobrze mieć CD (z Elboxu) "Mediator Multimedia CD Upgrade". Generalnie to wszystko, to komercja, nic się nie da ściągnąć.
[#3] Re: Mediator i co dalej ??

@Kitech, post #2

mam tylko dyskietke "mediator PCI 1200" to co na niej jest to ogolnie lipa
gafike mi sie udalo odpalic, ale nie moge RTL8139 i SB.

Co do grafiki to na dyskietce jest CyberGraphX V3, a jak zainstalowac Picasso96??

[#4] Re: Mediator i co dalej ??

@ZimA, post #3

Picasso96 juz tez dziala

[#5] Re: Mediator i co dalej ??

@ZimA, post #4

No cóż chyba jednak dodatkowe parę złotych w plecy na MM_CD_UP w Elboxie (wówczas Ci doślą jeszcze upgrate'y).
[#6] Re: Mediator i co dalej ??

@ZimA, post #1

Z tego co czytam to uruchomisz tylko kartę graficzną. Aby działała ta sieciówla i karta audio powinieneś mieć grafikę przynajmniej Voodo3.
Były już tutaj wątki na ten temat.
Podobno teoretycznie są karty Virge z którymi pójdą sieciówki i audio ale to chyba tylko bajka
[#7] Re: Mediator i co dalej ??

@ZimA, post #3

Dyskietkę? Chyba płytę. Picasso96 instalujesz instalerem. Resztę zmieniasz w/g instrukcji Elboxu.
[#8] Re: Mediator i co dalej ??

@TomK, post #6

To nie bajka. Do niedawna mialem S3ViRGA z karta muzyczna i sieciowa i wszystko chodzilo bez problemow. Oczywiscie nie ma to jak Voodoo:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem