[#1] Monitor
Sprawdźcie aukcję http://allegro.pl/show_item.php?item=14521915. Czy ten monitor wyświetla prawidlowo wszystkie tryby graficzne Amigi, ma dobrą ostrość itp? A może równie dobry okaże się stary Mitsu od PeCeta?

pozdrawiam
NzPC
[#2] Re: Monitor

@NzPC, post #1

Nie wszystkie. Ten monitor wyświetla tylko tryby PAL i NTSC. Trybów VGA na nim nie zobaczysz. Przy dużej dozie szczęścia strawi też tryby Euro.

[#3] Re: Monitor

@jrzeuski, post #2

Znaczy nie kupować?
[#4] Re: Monitor

@NzPC, post #3

Zależy co planujesz na tej Amidze robić. Jeśli tylko grać, to kupuj.

[#5] Re: Monitor

@jrzeuski, post #2

Zalezy. Ja uzywam Mitsubishi (czy to o ten monitor chodzi?) z 1989 roku (hehe). Wyswietla on wszystkie tryby AGA (Multiscany i inne). Wyswietla od 15 (nawet mniej) do 38 KHz. Dziala takze z pecetem. Przez jakis czas moze nawet sluzyc jako przejsciowy dla karty graficznej, a pozniej jako drugi do AGA lub telewizor dla magnetowidu...
[#6] Re: Monitor

@Andrzej Drozd, post #5

Zgadzam się też mam Mitsubishi powiem więcej mój monitor był testowany w którymś ze starszych numerów Magazynu Amiga (pozdrawiam Urana). Gdy nie miałem LG Flatrona używałem go z BVizją a teraz jest podłączony jednym kablem do dekodera Cyfry+ a drugim do AGA-ty. Ma 13 lat a obraz nadal świetny. Jedynie tryb A2024 nie działał a inne bez problemu, nawet interlace nie był tak uciążliwy jak na Philipsach8833 i Comodach1084S. Pozdrawiam i polecam tylko Mitsubishi

[#7] Re: Monitor

@Arbuz, post #6

Pograć? Oczywiście, czasami. Ale nie na tym najbardziej mi zależy... A co do tego monitora od PC... to nie Mitsubishi, ale poprostu Mitsu (hmm, czyżby jakaś koreańska podróbka ;)). A ten wasz "samochochodowy monitor" można kupić jeszcze w jakimś sklepie, czy muszę czekać, aż ktoś wystawi to na allegro?

pozdrawiam
NzPC
[#8] Re: Monitor

@NzPC, post #7

Może nazwa samochodowa ale miałem już w swoim życiu kilkanaście monitorów i tylko ten wytrzymał tyle czasu. A czy będzie na Allegro? Nie wiem za dobry chyba jest żeby się go pozbywać( choć to 14-stka )

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem