[#1] Turrican 2 -crash przy ładowaniu następnego poziomu -UAE4Droid ,AnUAE4ALL
Witam
Tak jak w temacie .
Po pierwszym poziomie kiedy powinno zacząć wgrywać drugi następuje crash albo emu
stoi bezradnie tak jak by nie było dyskietki w napędzie .

Problem z Turricanem 2 mam taki sam dla emulatora UAE4DRoid jak i AnUAE4ALL .Zachowanie
jednego i drugiego jest takie same nie zależnie od wersji gry Turrican 2 .
Nawet wersja z strony F5 zachowuje się tak samo .
Jak może być przyczyna takiego zachowania i jak temu zaradzić .
[#2] Re: Turrican 2 -crash przy ładowaniu następnego poziomu -UAE4Droid ,AnUAE4ALL

@VRil, post #1

czy te same wersje gry maje ten sam błąd w winuae, euae ?

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2012 11:17:12 przez Norbert
[#3] Re: Turrican 2 -crash przy ładowaniu następnego poziomu -UAE4Droid ,AnUAE4ALL

@Norbert, post #2

Nie w pecetowych jest ok.
Wydaje mi się że już wiem chyba o co chodzi .
Gdzieś znalazłem że nie które gry nie lubią więcej stacji DF niż jedna a te emulatory mają na stałe
3 albo 4 napędy .
Z ustawień emulatora nie można ich wyłączyć :(

Jest jakiś inny sposób ?
[#4] Re: Turrican 2 -crash przy ładowaniu następnego poziomu -UAE4Droid ,AnUAE4ALL

@VRil, post #3

Wydaje mi się, że można jednak je wyłączyć, Jeśli nie w nowszej to w starszej wersji WinUAE.
[#5] Re: Turrican 2 -crash przy ładowaniu następnego poziomu -UAE4Droid ,AnUAE4ALL

@Advesarius, post #4

WinUAE pewnie można ale ja mam problem z tymi emulatorami dla Androida -UAE4Droid oraz AnUAE4ALL w nich nie ma możliwości z poziomu ustawień emulatora wyłączyć te napędy .
[#6] Re: Turrican 2 -crash przy ładowaniu następnego poziomu -UAE4Droid ,AnUAE4ALL

@VRil, post #5

1. Zobacz czy w jakichś plikach konfiguracyjnych nie możesz tego zrobić.
2. http://droidpuae.blogspot.com/ tu masz inny emulator Amigi na androida. Jednak ten ma większe wymagania co do telefonu.
[#7] Re: Turrican 2 -crash przy ładowaniu następnego poziomu -UAE4Droid ,AnUAE4ALL

@Mir3k, post #6

ad1 : ani jeden anie drugi nie ma plików config .
Znalazłem sposób Lubomyra na wyłączenie dysków w UAE4Droid.
Uruchamiamy emu w Configure w Physical controls ostawiamy dla left mouse click - "vol +"
a dla right mosu click - "vol -"
Uruchamiamy emu - Start Amiga i szybko przytrzymujemy vol + i vol -
Pojawi się boot menu i możemy wyłączyć napędy .
U mnie działa :)

Ad2 Fajny rozwojowy emu tyle tylko że trochę mocno zwalnia i jeszcze autor musi nad paroma
drobiazgami popracować .
Uae4Droid chodzi szybko i płynnie szkoda że mimo że kod źródłowy jest ogólnie dostępny nikt nie
wyraził ochoty nad dopracowaniem tego emu -szkoda :(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem